17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.
Категории:

Абрамович: Продавам Челси, парите от продажбата отиват за жертвите в Украйна

Собственикът на Челси Роман Абрамович излезе с официално изявление относно бъдещето на клуба, което бе публикувано на клубния сайт. Руснакът потвърди, че смята да продаде клуба, като обяви, че нетни приходи от продажбата ще отидат в благотворителна фондация, чиято цел е подпомагане на жертвите в Украйна.

„Бих искал да отговоря на спекулациите в медиите през последните няколко дни, свързани с моята собственост на футболен клуб Челси. Както и преди съм отбелязвал, винаги съм взимал решения, взимайки присърце интересите на клуба. В настоящата ситуация взех решението да продам клуба, тъй като вярвам, че това е най-доброто за клуба, феновете, служителите, както и спонсорите и партньорите на клуба“, се казва в изявлението на Абрамович.

„Продажбата на клуба няма да бъде бърза, но ще следва надлежна процедура. Няма да искам да ми бъдат връщани никакви заеми. Никога не съм гледал на това като на бизнес или на вадене на пари от Челси, а винаги съм бил воден от страстта си към клуба. Освен това инструктирах моя екип да създаде благотворителна фондация, където всички нетни приходи от продажбата на клуба ще бъдат дарявани. Фондацията ще бъде в полза на всички жертви на войната в Украйна. Това включва подпомагане на неотложни нужди на жертвите, както и подкрепа на дългосрочната работа по възстановяване“, добавя собственикът на лондончани.

„Искам да знаете, че това решение е невероятно трудно за мен и ме боли, че се разделям с клуба по този начин. Но вярвам, че това е в интерес на клуба. Надявам се, че ще мога да посетя „Стамфорд Бридж“ още един път и да си взема сбогом с всички вас лично. За мен бе привилегия да бъда част от ФК Челси и съм горд от постиженията, които постигнахме заедно. Футболен клуб Челси и неговите привърженици винаги ще бъдат част от моето сърце“, завършва Абрамович.

Роман Абрамович закупи Челси през юни 2003 година. Под негово управление „сините“ спечелиха 18 значими трофея, в това число 2 пъти Шампионската лига, 2 пъти Лига Европа и пет пъти Висшата лига. След началото на инвазията на Русия в Украйна вниманието в Англия бе насочено към неговите връзки с Владимир Путин. Собственикът на Челси има забрана да влиза във Великобритания от известно време, но сега се заговори за конфискуване на имотите му на Острова. По-рано днес швейцарският милиардер Хансьорг Вис разкри, че е получил оферта да закупи лондонския клуб.

 

Източник: sportal

снимка: sportal

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини