- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Абсурдът в главите на европейските либерали

Кристиян ШКВАРЕК

Вчера Европейският парламент се занимаваше последователно със:

1. Да държи сметка на правителството на Мелони и ЕКР в Италия за това, че прекрати години на безпрепятстван трафик на хора от Африка, извършван от „правозащитни“ НПО-та. Според мнозинството в ЕП Италия и Европа „причиняват смъртта на мигранти“, като спират лодките и НПО-тата, които ги трафикират.

2. После същият този ЕП, в същото заседание, обсъждаше как е наложително да има Европейска Армия, която да замени националните такива и дори да участва в „мироопазващи мисии“ в страни от Близкия Изток.

Опитвам се да осмисля абсурда в главата на европейските либерали. От една страна много искат европейска армия, ама от друга настояват за пробити външни граници на континента, през които НПО-та да прокарват спокойно десетки хиляди мигранти.

Доколкото си спомням като историк, основната функция на една армия е да брани границите. Как европейският либерал хем желае армия на ЕС, хем настоява тя да НЕ върши основната си дейност?

Отговорът е в това, че за либерала Европа отдавна вече не е общност от народи, които имат свой съюз. Не. Европа в очите му е социо-икономически проект, към когото са прикрепени някакви си народи. Тези народи и техните граждани са просто „гориво“ за икономиката и данъците, които поддържат въпросния проект.

Ако местното производство на това гориво не смогва, то либералът не вижда проблем да се внася гориво отвън. Без значение какви последици за местните народи има това.

Либералът не се интересува от съдбата на европейските народи по техния исторически път, камо ли от културното им и демографско оцеляване, а от успеха на социо-икономическия проект ЕС, който има удоволствието да управлява.

Единствено представителите на ЕКР в парламента посочиха абсурда в този начин на мислене, като им беше отговорено с изтърканите либерални опорки за нетолерантност и „нашите европейски ценности“.

Изпразнените от съдържание постулати на едни изгубили всякаква връзка с реалността хора.

- Реклама -

Последни новини