- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Агресия в пернишка болница, медицинска сестра е с комоцио

Медицинска сестра от Медицински комплекс „Св. Георги“ в Перник е била нападната от пиян пациент, докато се е опитвала да зашие раните му. Жената е с комоцио в неврологичното отделение, съобщава Нова тв.

Ръководителката на отделението д-р Даниела Стойчева разказа, че вчера следобед е била извикана по спешност. Тя заяви, че медицинската сестра е била удряната по главата и ритана. „От скенера няма данни за кръвоизлив, но има комоцио в лека степен и е настанена при нас в неврологичното отделение“, каза д-р Стойчева.

По думите ѝ нападнатата медицинска сестра е изключително огорчена, защото в тези условия се работи много трудно. „Вместо да получат признание, те получават юмруци и ритници”, коментира д-р Даниела Стойчева и добави, че диагнозата на медицинската сестра не е безобидна.

Д-р Иво Велев разказа как вчера пациент в нетрезво състояние с порезна рана на ръката е влязъл в кабинета. „В един момент колегите, които са били вън, чуват писъци от кабинета. Намират сестрата повалена на пода, ритана и удряна”, каза той.

Говорителят на областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов коментира, че на място веднага са пристигнали екипи на полицията. Той потвърди, че по първоначални данни агресивният пациент е употребил алкохол. Причината за агресията му към медицинската сестра тепърва ще се установява.

- Реклама -

Последни новини