- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Администратор на окупираната Херсонска област е загинал

Избрано

Заместник-ръководителят на прокремълската администрация на окупираната Херсонска област Кирил Стремоусов е загинал, съобщиха руските издания „Известия“ и „Московски комсомолец“.

Новината е потвърдена от източници на изданията в силовите структури. Украински издания съобщават, че в автомобила на вицегубернатора с висока скорост се е забил камион, докато той е бил спрял на пешеходна пътека.

Първи за гибелта на един от най-мразените от украинците колаборационисти Стремоусов съобщи телеграм каналът Readovka. Според социалната медия заместник-губернаторът, който през последните месеци изпълняваше функциите на ръководител на окупираната област, е загинал в пътна катастрофа.

Новината се потвърждава и от близката до Кремъл и ФСБ RT. Телеграм каналът на проекта Wargonzo допълва с подробности, че Кирил Стремоусов е намерил смъртта си край Геническ. Каналът се позовава на личния шофьор на администратора.

Срещу Кирил Стремоусов имаше няколко покушения от страна на ВСУ, за едното беше съобщено, че при атака срещу сградата на областната администрация с HIMARS е оцелял, защото точно тогава отишъл на интервю. Преди време Стремоусов предложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу да се застреля.

Потребители в интернет обръщат внимание на интересен детайл от видео обръщения на Кирил Стремоусов, които са записани в купетата на управляваните от него автомобили. На всички клипове зам.-ръководителят на областта е с преметнат зад гърба си колан, а на част от тях е в автомобил, в който коланът изобщо е демонтиран.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев нарече „невъзместима“ смъртта на Кирил Стремоусов. „Той беше истински патриот на Русия, смел и храбър, във всякаква ситуация беше във връзка и смяташе за свой дълг да информира жителите на Херсонска област за случващото се. Така беше и тази сутрин“, написа Развожаев.

В Украйна саркастично нарекоха гибелта на предателя огромна загуба за стендъп комедията. Според съветника в МВР Антон Герашченко Стремоусов е ликвидиран от ФСБ и своите, тези, които са го създали като медиен герой.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини