- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ад край Локорско! 18 мигранти намерени задушени в тир (ВИДЕО)

18 мигранти, основно млади афганистанци, са открити мъртви в тир с търговищка регистрация край София, съобщиха от полицията. Сигнал за изоставен товарен автомобил в землището на село Локорско и група хора около него е постъпил днес, около 14.15 часа, уточняват от ведомството.

Отишлите на място екипи са установили, че част от хората в превозното средство са починали. Осем от откритите в камиона мигранти са в много тежко състояние. Тирът е бил пълен с дървен материал.

Осем от пострадалите са транспортирани във Военномедицинска академия, от които шестима са в много тежко състояние. Четирима са транспортирани в болница „Пирогов“, като двама от тях са в много тежко състояние, а други двама са транспортирани към болница „Св. Анна“, съобщиха от Спешна помощ.

Общо 14 пострадали са настанени до момента. Други 10 души са открити в храстите в района.

Не са намерени документи за самоличност. Изясняват се точните причини за смъртта, както и пътят, по който е преминал камионът. Той е с търговищка регистрация. Няма данни за пътен инцидент.

По най-новата информация товарният автомобил е превозвал незаконно мигранти – общо около 50 души, които били укрити в изграден тайник под превозван дървен материал. Според данните към момента 18 от тях са починали. Част от оцелелите биват транспортирани към болница за оказване на медицинска помощ.

Полицията издирва водачите, които по данни на чужденците са избягали. Според първата версия шофьорите са побягнали, след като са видяли, че има починали в камиона.

- Реклама -

Последни новини