- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Алберт Попов: Стартовият номер и трасето ми дадоха предимство


Алберт Попов и бременната му годеница Деница

И стартовият номер, и трасето ми дадоха предимство, за да достигна до третото място в слалома на пистата в Палисейдс Тахо, старт за Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Това заяви Алберт Попов на въпрос на БНР при завръщането си в България след големия успех. Във втория манш, в който проби до челната тройка, той стартира преди няколко от основните претенденти за успеха, но удържа третото място.

„Eмоцията наистина е невероятна, имаше едни 30 минути, в които тръпнахме да видим дали ще бъде подиум. Чувството е повече от страхотно. За това сме работили цял живот. Буквално това беше една детска мечта и тя се случи. Беше въпрос на време и щъде точно ще се случат нещата“, коментира Попов на летище „София“.

Той показа уважение към всички в своя екип за добрата подготовка.

„Благодарности на треньора, че нареди трасето по перфектния начин. Справихме се страхотно. В самото спускане изглеждаше, че карам спокойно. Спуснах се за всичко или нищо. Знаех, че и ските са перфектни. Доверих се на себе си, на екипа и на инстинкта. Дадох пълна газ. Целта за сезона е повече от постигната. До края отново ще дам пълна газ и каквото стане. В предишните стартове също бях в доста добра кондиция. Слаломът е доста рискова дисциплина. Покрай огромния снеговалеж теренът беше твърд, като имаше значение дали караш първи и 30-ти. Във втория манш имах перфектна позиция и не направих никакви грешки. Хубаво е да гледаш как другите състезатели слизат след теб. Това е страхотна година – с много емоции. Много се радвам“, каза още Алберт Попов.

Алберт е първият българин, който се качва на подиума в състезание от Белия керван, след Петър Попангелов през 1984 година.

Източник, снимка: БНР

- Реклама -

Последни новини