- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Александър Дунчев: Губя доверие в Кирил Петков. Ще съсипем изборите, ако разкажа всичко

„Аз и моят екип от София-област не сме се отказали от изборите. Хубаво е хората да знаят, че не сме се отказали, а протестираме срещу един опит София-област да бъде дадена на „Демократична България“ с едно безпринципно решение, без да се отчитат спецификата и усилията ни да я отвоюваме от мафията“. Това заяви в предаването „Тази неделя“ на бТВ Александър Дунчев, който беше народен представител от „Продължаваме промяната“ в последните два парламента.

„Ръководството трябва или да ревизира решението на коалицията между ПП и ДБ и да върнат лидерството в София-област на „Продължаваме промяната“ и на нашия екип, или нашият екип си тръгва. Ще трябва да си търсят нов екип и нови кандидати. Те налагат модела, срещу който се борим – слагаме наши хора някъде без значение кой какво е правил“, посочи той.

„В петък ми се обажда Кирил и ми казва – „ти нали си съгласен да си втори“. Аз бях в гората до Ихтиман и правих разследване. Казах му, че нямам проблем – аз съм по каузите, не по местата. Съобщих на моя екип и какво е взето като решение на Изпълнителния съвет – те изригнаха. Те алармираха, че това е предателство срещу този екип и техните усилия“, подчерта Дунчев.

„Разговорът с Кирил Петков беше доста отчайващ, а днес трябва да сме конструктивни. Ще съсипем изборите, ако разкажа всичко. Днес желанието ни е да ревизират решението. Тук съм, защото от две години ние водим битка не само за горите, а за промяната в цяла България“, допълни представителят на „Продължаваме промяната“.

„Мотивите му са, че трябва да се направи компромис. Безпринципните компромиси трябва да спрем да ги правим. Те водят до крах. Кирил ми предложи водещ поста си в София. Предложиха ми пост в друга област. Искаха да ме тестват дали ще клъвна – аз не съм за постове. Аз съм за каузата, за която се борят хората в София-област“.

Той припомни, че в последните две години екипът му е участвал в различни разследвания за незаконна сеч.

„Ако „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ не са готови да ревизират спорното си и конюнктурното си решение – какъв шанс имаме да ревизираме корупционното управление на ГЕРБ? Какъв шанс имаме да променим България?“, каза още той.

„Искрен Митев е водил разговор с Христо Иванов и го е питал държат ли на това първо място в София-област. Иванов е отговорил, че не държат. Това говори за задкулисие в „Продължаваме промяната“. На Кирил казах, че губя доверие“, категоричен е Александър Дунчев.

- Реклама -

Последни новини