- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Александър Дунчев посочи задкулисието в „Промяната“

Александър Дунчев

Александър Дунчев влезе в остър спор във фейсбук с бившия си колега Росен Костурков за това кой лъже за внесен законопроект за горите. „Бях решил да спестя конкретни факти за задкулисието, но колегата Росен Костурков от ПП сам открехна завесата с един коментар под вчерашния пост за разкарването на зелените каузи от ПП.“

Това написа бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев в профила си във фейсбук, след като преди дни заговори за задкулисие в партията.

Причина за недоволството му стана решението на „Промяната“ да даде първото място в кандидат-депутатската листа в София-област на партньорите от „Демократична България“. Досега начело там бе Дунчев, но той отказа да е втори и заяви, че няма да влиза в новата листа. Зад него застана структурата на ПП в областта. Уверенията на Лена Бориславова, че Дунчев е приел да бъде на напълно избираемото второ място в листата, а отказът му да се включи – само плод на емоции, той не отстъпи от позициите си.

С новия си пост Дунчев влиза в задочен спор в социалната мрежа с бившия си колега Росен Костурков за това кой какъв закон е внесъл. И критикува тезата на Костурков, че Дунчев „е внесъл нескопосан закон, сам, апокрифно и без съгласуване.“

Росен Костурков

„А това е най-смисленият закон за горите, защото решава основният и единствен проблем в държавата (а и в партиите): компрометирането на държавността и правосъдието поради порочната практика да се назначават не както е във всяка успяваща държава и фирма – почтени, независими и доказали се професионалисти, а „калинки“, шуробаджанаци и „наши хора“, пише Дунчев.

В поста си той изрежда факти и публикува скрийншоти от свои съобщения в партийния чат и в имейла:

1. Още на 24.03.2022 г. изпращам по имейл (виж картинка) до парламентарната група на ПП в 47 НС първи „неспокосан“ драфт на проекто-решение за прозрачен избор на кадрите в цялата държавна администрация, и в частност в горите. Формата „проекто-решение“ ми беше предложена от тогавашния председател на КЗХГ от ИТН Пламен Абровски. Причината е разразилата се кадрова чистка на БСП в горите. Резултат: 1 седмица без отговор, а после пета глуха.

2. Тъй като скандалът с чистката на БСП се разрасна въпреки липсата на съдействие от ПП, внасяме проекто-решението единствено със Зорница Стратиева от ЗД – никой не му обърна внимание в 47 НС.

3. В 48 НС още на 9 ноември 2022 г. изпращам до всички колеги в парламентарната група на ПП вече драфт на въпросния проекто-Закон за горите (виж картинката), в резултат на което получавам корекции от колеги, различни от тези в КЗХГ и Костурков, и след пълно съгласуване (тогава още ги не бяха заработили експертните групи) законът е представен на колегите за подписване. Но след шестия подпис законът мистериозно изчезва! И разбрах защо! И ако и Вие разберете, Бойко наистина ще се върне на бял кон. Но не заради мен.

4. И ето как законът след седмица разбирам, че е внесен, дори не от мен, с първоначалните 6 подписа.

Защо Дунчев остана извън “Промяната”, а Бачийски е непоклатимо първи в Бургас.
Александър Дунчев: ПП искаха да имат зелена значка, но не и зелена политика.
Александър Дунчев за коалицията на „Промяната“ и ДБ: Пресъздават модели на ГЕРБ.
Първи Дунчев тресе семейното дърво на Нинова и Петков, без да е ясно ял ли е премиерски бой.

Другите лъжи и манипулации на Росен, вкл. за Тома (Белев -бел.р.), няма смисъл да коментирам, за де не сринем до 0 доверието в ПП.

Росен Костурков обаче отново отговаря на бившия си колега и в коментар на неговия нов пост пак пише:

Дунчев, лъжите ти вече са съшити с бели конци. Използваш това, че хората не знаят какви са процесите в НС, за да лъжеш откровено. Само да попитам, как законопроект „мистериозно“ изчезва?! И как „мистериозно“ след като е „изчезнал“, е внесен за разглеждане. Нали разбираш, че и 6-годишно дете ням да ти се върже.

Но пък може да провери стенограмите на комисията за види как ТОЧНО ТИ не влезе в комисията, за да си представиш законопроекта и как 1 глас не стигна за подкрепа.

Очевидно е, че си решил да се излагаш публично, твоя си работа. Но това в никакъв случай не работи за борбата срещу мафията. Ти изостави каузата Българска Гора в името на твоите интереси.

Мога отговорно да заявя, че за ПП Българското земеделие и Опазването на природата и горите са във основните приоритети.

А ти бъди жив и здрав. Спирам да пиша, защото освен излиянията ти за Тома Белев, мога да цитирам и много други за колеги от ПП и за хора от Зелените. И не за първи път използваш или очерняш името на някой. Но никой няма полза от това. Ти си си ти.

PS „Проекторешение на НС“ далеч не е Законопроект. Моля те, поне не лъжи и в понятията. Не подценявай интелигентността на хората.

Снимки: „24 часа“

- Реклама -

Последни новини