- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Андрей Гюров от ПП: Няма да дадем на ГЕРБ списъка с министри

Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми. За ПП-ДБ е много важно пред бъдещето правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Това заяви в студиото на Нова тв Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” в отговор на конкретния въпрос дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер, които биха предложили. Дали там ще присъства примерно Бойко Рашков, каквито опасения имаше от ГЕРБ, допълни водещият.

„Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа“ каза Гюров и допълни:

„Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение, е ние да предложим такова“, допълни Гюров.

Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет. „Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП-ДБ – ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат“, посочи той.

И беше категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер.

„Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила да направи някакви ходове, които не отговарят на нашите принципи и обещанията към избирателите ни“, повтори Андрей Гюров.

- Реклама -

Последни новини