- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Анонимен подал сигнал, че в сауната Иван Генов договорил 3 млн. подкуп

През 2016 г. ме вика следовател, защото при тях бил получен анонимен сигнал срещу мен. В него се казвало, че в сауната насаме аз и бизнесмен са се договорили той да спечели търг за доставки на АЕЦ „Коозлодуй“, като аз съм му подшушнал, че ще му струва 3 млн. лева.

 

Тази случка си спомни бившият изпълнителен директор и някогашен ляв депутат Иван Генов, за да си обясни как влезе в списъка на санкционираните по „Магнитски“. Категоричен бе пред бТВ, че не е говорил с човека за търгове. Иначе не отрича да го познава. И двамата като руски възпитаници обичали сауна, затова често се засичали.

То всичките ми познати, които са руски възпитаници с тази специалност – атомна енергетика, работят нещо свързано с АЕЦ-а, посочи Генов. Но и въпросният бизнесмен, както и самият Генов тогава дали показания,че нищо от анонимния сигнал не е вярно.

Не вижда защо и как сега това стига до Вашингтон, но няма друго предположение как е попаднал в списъка. Според Генов това е по Сталински – пуска се анонимка и вече има сигнал, няма човек.

- Реклама -

Последни новини