15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.
Категории:

Антикорупционната комисия проверява министъра на транспорта

Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество образува производство за конфликт на интереси срещу министъра на транспорта Николай Събев и отстранения от поста вчера заместник-министър Илия Илиев.

Производството е по постъпили сигнали и по медийна публикация, в които се твърди, че министърът на транспорта е продължил да бъде съдружник в частна компания след встъпването си в длъжност, а дейността на компанията се припокрива с неговите правомощия като министър – лице, заемащо висша публична длъжност, съобщават от КПКОНПИ.

В сигналите се твърди още, че Събев е назначил за свой заместник Илия Илиев с ресор „железопътен сектор“, въпреки съществуващите данни, че Илиев е свързан с частни дружества, чиято основна дейност е изграждане на железопътна инфраструктура, добавят от комисията.

Илия Илиев беше освободен от поста заместник-министър на транспорта вчера по искане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Събев е мотивирал искането си със започнатите решителни и дълбоки реформи в БДЖ и необходимостта от екип, който да следва темпото на промяната, става ясно от съобщение на министерството на транспорта.

От вчера са освободени и двама от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД – досегашният председател Симеон Евтимов и Любомир Сяров.

 

Източник: КПКОНПИ

снимка: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img