spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Антон Кутев: Призивът на Слави е провокация

Избрано

Донякъде бих го определил като провокация, доколкото социолозите казват за партията на Слави Трифонов, че не е ясно дали ще попадне в следващия парламент.

Така говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира пред Нова ТВ  видеообръщението на лидера на „Има такъв народ“ (ИТН), в което той се обяви за национално допитване дали България да стане президентска република.

„Искам първо да подчертая, че това със сигурност не е съгласувано по никакъв начин с президента и че това е самоинициатива, която излиза очевидно от г-н Трифонов“, заяви Кутев.

Според него референдум с темата, която повдига Трифонов, трудно може да се случи. Кутев припомни, че това изисква промяна в Конституцията, за което е нужно квалифицирано мнозинство от 2/3 от народните представители.

По темата с доставките на газ говорителят на служебното правителство заяви: „В нито един момент служебният кабинет не е казвал, че ще се връща към „Газпром“ по друг повод, освен по повод на това да бъдат търсени всички варианти за осигуряване на газ през тази зима“. Той каза, че целта е не да се смени един източник на газ с друг, а да се намерят „всички възможни източници на доставки“, да се изчислят всички възможни цени и да се осигури максималното количество най-евтин газ.

„Не говорим за следващ договор с „Газпром“, заяви той. 

Последни новини