- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Асен Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор на „Промяната“

Избрано

БСП не са потенциален коалиционен партньор засега, защото подкрепят връщането на хартиената бюлетина. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Асен Василев пред БНТ. 
Той повтори това няколко пъти и като единствена причина изтъкваше връщането на хартиената бюлетина. По останалите точки според Асен Василев с БСП имат много сходни позиции, най-вече около бюджета. С ГЕРБ и по тази тема нямат допирни точки, що се отнася до заложения дефицит. „Имаме различни изчисления“, обясни съпредседателят на ПП.
Ние много ясно заявихме, че ГЕРБ победиха, а „Продължаваме промяната“ остава опозиция. Също казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и това не означава, че ще гласуваме напук. Но въпреки сходните позиции с ГЕРБ, коалиция с тях е изключена, уточни Василев.

По думите му, ако вторият мандат се връчи на „Продължаваме промяната“, те ще проведат разговори с „Демократична България“, с които вече е имало такива.

Той каза, че няма значение дали ще се коалират или не с БСП, аритметиката не излиза, защото ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ имат 130 депутати, тоест повече от необходимото мнозинство от 121 народни представители.

Снимка:  БНТ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини