- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
4.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Асен Василев скандализира депутатите с „да го духат бедните“

Избрано

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев надмина останалите оратори по вота на недоверие с популизъм. В пространната и обтекаема защита на правителството Василев скандализира парламента с цинично изказването. Нарече мотивите нескопосани, а в края на изказването си изуми с нецензурна реплика – че предишните управляващи казвали с посланията си „Да го духат бедните“.

Извинихте се, но моля ви да не се повтаря такава реплика в залата, включи се временният парламентарен шеф Мирослав Иванов по повод „духането“.

Аз ако от тази трибуна кажа „Да го духат бедните“, ще ме изгоните веднага, за да си гласувате без един депутат от опозицията, но за министъра на финансите цинизъм може. С тези думи скочи на трибуната Цончо Ганев от ГЕРБ.

От управляващите щяха да станат да ни линчуват, ако беше друг. Започнахте заседанието със заплахи как ще ни наказвате, сега много моля изрично да отнемете дума на който и да било, който обижда с реплики като „Да го духат бедните“.

Защо два пъти ги повтаряте тези думи от трибуната, не ви прави чест, включи се Иванов. И не съм плашил никого с изгонване, отвърна председателят.

Цинизъм е не да казваш истината от трибуната, а да казваш, че си зад българския народ, гласувайки срещу актуализацията на бюджета, защити вицепремиера Искрен Митев от ПП.

Напомни на предшественика си финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев, който в началото на дебата изчете мотивите за исканото недоверие, че дефицитът ни е сред най-ниските в Европа.

Всички „добри“ новини за икономическата политика на правителството той обясни като резултат на политиката, провеждана през последните години у нас, но това не трябва да е за сметка на обедняването на хората. Кражбите и  подържавето на ниски параметри доведоха до там да заварим милион и половина пенсионери под линията на бедност. Вече не са, обяви вицепремиерът „на око“, след като е ясно, че нито има дефиниция за „праг на бедност“, нито някой е обявявал какъв процент от пенсионерлите са под този имагинерен праг.

Продъжавате да предлагата на българския народ философията „постна пица“, ние предлагаме по-балансирана. Международните инвеститори казват, че продължават да очакват умерено увеличаване на растежа, цитира той анализите при потвърждаването на кредитния рейтинг на България от последните дни. Поощряват се мерките за бедните и се прогнозира оставане на държавния ни дълг на много ниско ниво. никой не е притеснен, обобщи Асен Василев.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини