9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Астън Мартин представи истинския си болид за 2022 година

Отборът на Астън Мартин стана първият екип, който представи действителния модел на болида си за сезон 2022 във Формула 1 – AMR22.

След като в сряда Ред Бул представи новата си разцветка върху шоу колата, разработена от ФИА и представена миналото лято, от Астън Мартин не последваха техния пример. Себастиан Фетел и Ланс Строл дръпнаха покривалото на новата си кола, която на пръв поглед не изглежда много по-различно от версията на ФИА.

Ред Бул показа колата, с която Верстапен ще защитава титлата си във Формула 1

Ред Бул показа колата, с която Верстапен ще защитава титлата си във Формула 1

По-съществената разлика идва в зоната на въздухозаборниците, които са с доста по-малки отвори, спрямо колата на ФИА. За сметка на това горната част на страниците на колата имат общо 15 прореза, които да помогнат с охлаждането.

От гледна точка на разцветката единствената по-съществена разлика е премахването на розовото на BTW. То е заменено от по-традиционното за британската марка електриково-жълто, в което са оцветени и страничните лога на Астън Мартин.

Сезон 2022 във Формула 1 започва на 20 март с надпреварата за Гран При на Бахрейн. Двата тридневни предсезонните теста ще се проведат между 23 и 25 февруари на „Каталуния“ край Барселона и от 10 до 12 март на „Сахир“.

 

Източник: sportal

снимки: sportal

Последни новини

- Реклама -