13.9 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Атанасов победи Бачкова с 288 гласа, тя събра 199

Ген. Атанас Атанасов беше преизбран за председател на „Демократи за силна България“ с 288 гласа. Неговият конкурент Цецка Бачкова е събрала 199 гласа от 490 преброени действителни бюлетини.

„Благодаря ви за подкрепата, бъдете сигурни, че аз няма да се променя. Поздравявам и тези, които гласуваха за Цецка Бачкова, защото по този начин показаха, че искат демократите за силна България да работят за силна България!“, обърна се той към присъстващите делегати на ДСБ.

Той предложи състав от 11 души, които да са членове на националното ръководство. Те са Грета Стефанова, Зарко Маринов, Евгени Харалампиев, Дорет Димитрова, Димитър Чорбаджиев, Любен Иванов, Катя Панева, Стоян Михалев, Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов.

За зам.-председатели преизбраният председател на ДСБ предложи Кристина Петкова – председател на ДСБ Жени, Людмила Илиева – областен управител на Велико Търново, и Йордан Иванов  – председател на ДСБ Пловдив.Предложеното от Атанасов ръководство бе подкрепено от мнозинството в залата.

„Трябва да подготвим партията за местни избори и нашите местни структури трябва да са подготвени много добре за тях.

Още на първото заседание на националното ръководство ще предложа да бъде формиран национален предизборен щаб, който да работи системно за подготовката на кандидати за общински съветници и кметове, за да постигнем добри резултати.

Всички заедно трябва да бъдем последователни да укрепваме нашето обединение „Демократична България“, защото тя носи резултати за десните хора, благодаря ви!“, каза ген. Атанас Атанасов след преброяването на гласовете.

Преизбраният председател на ДСБ заяви, че „ударите под кръста“ трябва да останат в миналото, за да се работи за единение вътре в партията.

Източник: OFFNews

Снимка БТА/Асен Тонев

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img