- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Атанас Атанасов: Появата на Борисов в парламента за мен е много дразнеща

Не чуваме от ГЕРБ какви намерения имат, освен воплите на Борисов да се прегърнат с нас. Научих от телевизията за консултациите при президента. Аз обаче не мога да отида. Днес следобед имаме много важен форум на партията. Николай Денков, Кирил Петков, Асен Всилев, Христо Иванов ще бъдат основното ядро на консултациите при президента. Това каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов по Би Ти Ви.

Той коментира и за срещата на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. „Поканиха ни колегите ни от ГЕРБ-СДС да обсъдим законодателната промяна. Ние сме отговорни хора и трябва да намерим начин да работим заедно. Не знам колко пъти трябва да заявим, че единствената тема, която се обсъжда, бе законодателната програма. Въпросът е да бъдат внесени и да бъдат приети“, каза Атанасов.

Според него дори и не става дума за примирие с ГЕРБ, а за законодателен нормален процес. Затова срещата е била да се уточнят заложените в програмите на двете политически сили теми.

„За хора като мен, това, че Борисов се появява в парламента, е изключително дразнещо, но не бива да слагаме каруцата пред коня. Не съм в парламента, за да демонстрирам моите лични терзания. Ние сме обещали на нашите избиратели, че ще работим, за да има устойчива власт“, каза Атанасов.

Той повтори многократно, че партията му се отнася сериозно към институцията и затова е предложила изход от парламентарната криза. „Подкрепихме избора на Росен Желязков, като потвърдиха от ГЕРБ, че ще се спази смяната на ротационен принцип“, каза той.

- Реклама -

Последни новини