spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Байдън: САЩ ще направят каквото трябва, за да спрат Техеран

Избрано

Джо Байдън се закани, че ще вземе всички необходими мерки, а САЩ ще направи каквото трябба, за да не се сдобие Иран с ядрено оръжие.

Президентът на Съединените щати даде интервю за израелска телевизия и обяви още, че Революционната гвардия на Иран ще остане в списъка на Съединените щати с терористични организации, предава Нова тв.

Именно това е една от причините, поради която не може да бъде постигнато ново споразумение между Запада и Техеран за иранската ядрена програма. Американският президент каза, че елитния ирански корпус ще остане в списъка на терористите, дори това да значи че няма да има нова сделка.

Мисля че беше огромна грешка, че предишният президент изтегли Съединените щати от споразумението с Иран от 2015-та. Сега те са по-близо до ядреното оръжие, отколкото бяха тогава. Аз мисля, че е възможно едновременно да предотвратим Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да постигнем ново споразумение с тях. Изложихме предложенията си на масата за преговори, сега Иран е на ход.“, каза Байдън.

Последни новини