9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

БАФТА 2022: „Силата на кучето“ грабна приза за най-добър филм

Британската академия за кино и телевизия отличи мрачния уестърн „Силата на кучето“ за най-добър филм и за най-добър режисьор. Научнофантастичният епос „Дюн“ пък спечели най-много награди – пет – основно в творческите и техническите категории.

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач, който играе главната роля а в „Силата на кучето“ не успя да се пребори за отличието „най-добър актьор“. Призът бе връчен на Уил Смит за ролята му в „Крал Ричард“, а за най-добра актриса – на Джоана Сканлан за участието ѝ в лентата „След любовта“.

„Силата на кучето“ триумфира и на наградите „Изборът на критиците“, които се присъждат от Асоциацията на кинокритиците в Съединените щати и Канада. И тук продукцията спечели отличията за най-добър филм и най-добър режисьор.

Мария Бакалова, Лос Анджелис, 13 март 2022 г./ЕПА/БГНЕС

Мария Бакалова, Лос Анджелис, 13 март 2022 г./ЕПА/БГНЕС

 

В Лондон някои от актьорите носеха значки и панделки с цветовете на украинския флаг.

А на церемонията по връчването на наградите „Изборът на критиците“ актрисата Мария Бакалова изрази подкрепа за народа на Украйна с думите: „Аз съм от България и родният ми град е само на няколкостотин километра от Украйна. И понеже сме заедно в тази специална вечер, бих искала да признаем смелостта на украинския народ. Надявам се посланието ми да стигне до хората в Украйна – виждаме ви, подкрепяме ви, сърцата ни бият за вас“.

Миналата година Бакалова получи наградата „Изборът на критиците“ за най-добра поддържаща роля.

 

Източник: БНР

снимка: БГНЕС

Последни новини

- Реклама -