spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София

Бащата на Петков кани на митинг в подкрепа на кабинета „Василев“

Избрано

Бащата на премиера призова днес гражданството в София да излезе на площада пред парламента в 17 часа в подкрепа на сина му премиера в оставка Кирил Петков и кабинета „Василев“. „Обичам ви!“, призова във Фейсбук Петков Петков. В трудни за сина си моменти таткото на Петков се появява в новините с призиви.

Днес от 17 часа „президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание – Асен Василев, на когото съгласно конституционната процедура връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент“, съобщиха от „Дондуков“ 2.

Същевременно в 17 часа е организирана демонстрация пред Народното събрание под надслов: „Европейска България без мафия: Правителство или бързи избори – важно е промяната да продължи!“. Демонстрантите настояват за „сформиране на проевропейско и антикорупционно правителство на коалиция, водена от „Продължаваме промяната“.

Смятаме, че шансът за това е в изпълнение на мандата на „Продължаваме промяната“ и сформирането на работещ кабинет „Василев“, пишат организаторите на протеста във Фейсбук.

Проевропейското правителство в лицето на Кирил Петков е опитвало да преговаря и с русофилската партия „Възраждане“, съобщи самият лидер на формацията Костадин Костадинов.

 

Последни новини