spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София
Категории:

Бойко Борисов: Върви чудовищно купуване на гласове

Избрано

Благодарение на нас успяхме да приемем що-годе добър бюджет. Защитихме общините, полицаите, лекари, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Пазарджик.

Лидерът на ГЕРБ е на среща с членове и симпатизанти на партията. Преди това заедно с кмета на града Тодор Попов разгледа спортните обекти, построени и ремонтирани по време на неговото управление.

„Направено – нищо, едно нещо няма. Къщичка за птички не са направени. Обаче пък имаме най-гласовития спортен министър“, каза Борисов по време на огледа на спортните обекти.

„Ако покажем всичко, което сме направили, няма да можем да започнем събранието на партията. Ще се изпечем на жегата“, поясни лидерът на ГЕРБ.

„Всичко спря. Нищо не се прави вече“, обясни кметът на града Тодор Попов.

„Пазарджик и областта имаме афинитет и чувство на отношение към образованите и можещите хора. Въпреки че не съм член на партия, аз съм заявявал винаги своя афинитет към към ГЕРБ. Благодарение на нашето партньорство имаме пречиствателни станции, детски градини, инфраструктура. Ще подкрепим на местните избори пак ГЕРБ. Събрали са се там една дружинка „Калинка с розови чорапи“. Трябва да се върнем към нормалността. Тези 5-6 човека сложиха отпечатък на образованите хора“, каза при откриването на срещата кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„Притеснява се, че като че ли това да имаш опит, стана лошо. ОТ ПП критикуват, че ГЕРБ знаят как да се случват нещата. По-добре ли е в момента – от година и половина всичко да е хаос. Надявам се, че хората най-после ще осъзнаят, че тези, които се представят за месии, не носят нищо добро за България“, обърна се към симпатизантите Екатерина Захариева.

„Всеки ден на всеки един от нас ни бъркат в джоба – през тока, през кашкавала, през салама. На руския нефт цената не е мръднала, акцизът – също. 3,5 млн. л консумираме на ден. Това са 13 млн. лв. Лъжат, че са вдигнали доходите на пенсионерите. Ами той Румен Гечев ги вдигна – 3000 лв. Не е важно колко са хартиите, които получаваме, а какво можем да купим с тях. Този месец и другият ще бъде рекордната инфлация. Ние обедняваме два пъти по-бързо отколкото ЕС“, каза Делян Добрев.

„Но благодарение на нас успяхме да приемем що-годе добър бюджет. Защитихме общините, полицаите, лекари. За година и половина нищо не построиха. Нищо. Навсякъде след нас оставаха училища, детски градини, пътища, ремонти. За една година строшиха старите магистрали“, обърна се към хората Борисов.

„ГЕРБ били в изолация, виждате ли ме да съм изолиран? Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сега седна той. Има карма в живота”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Успяхме да ги спасим във взимането на изключително грешни решения. С Румен Радев нито работим заедно, нито имаме уговорки. Президентът не може да не види, че „те” не стават. Не може да не вижда инфлацията, цените. Всичко разтуриха и нищо не построиха“, поясни той.

„Благодарение на Ананиев и другите колеги приеха един изцяло нов бюджет, в който успяхме, доколкото може да защитим интересите на полицаите, пожарникарите, лекарите, медицинските съсловия, общините и др. Спечелих маса басове с приятели, че няма за година да построят дори къщичка за птички. Няма нито магистрали, нито тунел, нито мост. Нищо”, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Това ново мнозинство успя да защити позицията на страната, въпреки дилетантското им поведение. Всички говорят срещу нас, така разбират демокрацията. На скъпите нафта и бензин са сложили рекламни пана. Как търгуват газа в момента?

Ако щете темата Русия. Първият ден Петков каза „Аз съм“, на втория „Генчовска“. Кирил Петков е в изолация, него го свалиха, не го искат, за да се стигне до там да го сменят.

В момента става едно чудовищно купуване на гласове – но не по 40, 50, а по 10 хил. гласа. То по тази логика, уважаеми, защо правим избори. Какво значи да го викаш в апартамент, да го плашиш. Рекет и купуване на депутати. Радев не може да не види, че неговото не чини, че те не стават, разтуриха всичко и нищо не построиха. Те са скръбни, нещастни и зли“, каза Борисов.

„Не можах да разбера тези хора, които приличат на тях, те ли са. Един журналист да ги беше питал, защото не бива. Моят личен живот може да е на показ, а техният не може – защото са семейни“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„Имаме рафинерия, която може да ползва евтин петрол. Какви са тези 25 стотинки? Те го представиха за свършено. Днес трябва да е направено. Да видим дали е направено. Започвайте разговори – може да се окаже, че седим на злато. Червенобрежкия регион е богат на шистов газ. Поканете всички колеги на разговор. Огромен ресурс имаме. Да видим сега с по-ниското ДДС дали хлябът ще поевтинее. Техните мерки са популистки“, обясни Борисов.

Той благодари на хората, че в тази жега са дошли на срещата. И уточни, че се надява агонията да е свършила в идния петък. Първото, в което ГЕРБ щял да инвестира, е в църквите, манастирите и джамиите.

Последни новини