- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Бойко Борисов: В Украйна имат само един агресор – Путин, а ние имаме двама – Кирил и Асен (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Бургаско. Заедно с него са водачът на листата в областта Жечо Станков, вторият в листата Любен Дилов-син, както и председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев.


„Изборите зависят от президента Радев – дали ще бъдат честни. Ако направят същите далавери с машините, какво значение има какъв ще е резултатът. Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме били прави, че от България се изнасят огромни суми – 30 млн. лв. на ден. Виждате, че 30 дни откакто ги няма Киро и Асен, нафтата и бензина пада всеки ден. Ако така продължават да излизат наяве далаверите им, при това големи далавери… 30% е паднала цената. Кое се е променило? Няма ги от „Промяната“, каза Борисов. 

„В сряда ще извадим лъжите им за Брутния вътрешен продукт. Всичко лети надолу при тях. Нагоре само вървят инфлацията и задлъжнялостта“, отсече лидерът на ГЕРБ. 

Ако така продължат да падат цените на бензина и нафтата, значи сме били прави, че се изнасят големи суми, далавери в огромни размери. За 30 дни, откакто ги няма „Промяната“, с 30% паднаха цените. Те са работили да ощетяват българския народ, всеки ден са ви бъркали. Всеки ден по стотинка от джоба на всеки ви, коментира Борисов.

За разлика от другите държави, България е производител и е престъпление да се говори за скъп ток, коментира Борисов. Инфлацията в България идва от цената на тока. И това не е небрежност, а е направено с умисъл за определени кръгове, допълни той.

Цени, инфлация, хаос – навсякъде го има. Виждате какви далавери излизат в МВР, по границата. То е било чудо! Затова сега трябва да се опитаме да нормализираме държавата, допълни Борисов. И обясни, че старият модел никога не може да се върне.

Ние произвеждаме всичко – жито, царевица, ток, сол, всичко, допълни той.

И като ги слушам – толкова самонадеяни и самоуверени, критикува той предишните управляващи. Реалният живот всеки ден опровергава тях и потвърждава казаното от нас.

Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае реално какво са правили тези хора, какво са причинили, то е се едно да минете през тези солници и да ги разбутате, а после да искате да се изпари водата. Да, ама идва зимата и слънцето вече не е толкова силно. Няма как да се оправи счупеното. Сега искат от нас да се върнем и да оправим държавата, няма как да стане и да я върнем на нивата отпреди това, коментира още Борисов. 

То е счупено, та счупено. Изборите ще си дойдат и ще минат. Въпросът е как да стабилизираме държавата. Това е най-важното“, заключи Бойко Борисов. 

Той разказа, че на конгреса на ХДС в Германия са му обяснили как по негово време България е била отличникът на Европа с най-нисък външен дълг, а сега дългът расте стремглаво нагоре.

С деца от Украйна, които почиват на нашето Черноморие благодарение на ГЕРБ, разговаря лидерът Бойко Борисов по време на посещение в Поморие.

Харесва ли ви тук, как се отнася кмета, попита Борисов. Много сме доволни, много от децата са за първи път на море, а и най-важното е, че тук е спокойно и могат да изкарат една седмица без сирени в небето, отвърна ръководителят на групата и благодари на лидера на ГЕРБ за това.

Да свършва тази война бързо, защото за Украйна лошо, за хората – лошо, за света – лошо, а хората не трябва да страдат. Децата най-малко. Затова решихме като партия, вместо кампания, да дадем парите за този лагер, обясни Борисов. С организацията му са се били заели Любен Дилов и Георг 

В нашата централа стои вашето знаме, обърна се Борисов към украинчетата, с които той се срещна в Музея на солта в Поморие. „Щом сте доволни, няма какво да кажа. Поздравете родителите си, сприятелете се с нашите младежи. И трябва така да стане – всяка година да идвате“, обърна се лидерът на ГЕРБ към децата. „Слава Украйна!“, обърна се Борисов към тях, „Слава!“, отвърнаха му децата в хор.

Борисов също разгледа музея. „Какъв робски труд е било, а, Любе“, обърна се той към Любен Дилов, който е с него на обиколката. Заедно с него са и водачът на листата на ГЕРБ в Бургаско Жечо Станков и кметът на Поморие Иван Алексиев. Лидерът на ГЕРБ разгледа и солниците.

В Европа, в Америка, тези жестове с децата от Украйна се приемат много добре, допълни той.

 

Източници: „Епицентър“, „24 часа“

- Реклама -

Последни новини