- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Да свършим 3-4 неща, пък да ходим на избори и да се мразим

 

Съветвам лидерите на ПП и ДБ да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато не направят правителство, защото тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Този, който ще е премиер и вицепремиер, трябва да има самочувствието, авторитета да си проведе преговорите с акад. Денков за кабинет“,

Това не е коалиция, това е отговорност, подчерта на няколко пъти Бойко Борисов.

Веднага трябва – бюджет, довършване на законите на Крум Зарков. Да свършим две-три хубави неща, пък пак да отидем на избори, пак да се мразим, ние няма да се заобичаме, посочи той.

„Наричам го отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и в същото време със 100% еднакви програми. И именно това дава възможност, ако се загърби егото, както направихме и аз, и Кирил Петков, и Христо Иванов, и ген. Атанасов, да преодолеем хаоса и кризата, бе хора“, допълни той.

„Не е коалиция, защото ако беше, аз и Кирил Петков щяхме да сме премиери. Не се нарича коалиция, а отговорност. Видяхте уплаха в очите на всички и яростната атака. Защо? Защото ще има кабинет от евроатлантически партии“, подчерта Борисов.

„Споразумението се случва първо пред очите на народа“, смята Бойко Борисов.

Той поздрави лидерите на ПП и ДБ и се обърна към тях: „Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато не направят правителство, защото тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система, а това са нови, шести подред предсрочни избори, сиреч катастрофа.“

„За всички вас е ясно, че две години хаос, мизерия, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация, обедняване, нито ред от плана за възстановяване, без едно евро от чужбина, без инвестиции. Това, което откриха за две години, е това, което ние направихме. Включително и този стадион, включително и залата в Бургас“, изброи той на импровизираната пресконференция на стадиона.

„Тези, които говорят срещу правителството, работят за сриване на цялата политическа система. Поздравявам всички, които имаха смелостта да застанат и да изведат държават от това положение, до което ни доведоха – знаете кой ни доведе. Този стадион струва по-малко от едни избори. Двата стадиона са толкова, колкото ще дадем за избори през август“, продължи лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов е в Пловдив, след като неговият тим Витоша (Бистрица) би Ботев (Пд) във финала.

Запитан как ще коментира недоволството в ГЕРБ заради съюза с ПП-ДБ, Борисов отсече: „Партията е възбудена, техните хора са възбудени. Но когато им обясниш колко лошо е всичко останало, ще разберат. Тези, които не одобряват, има още 240 партии! ГЕРБ е партия за европейско развитие на България. Точка!“

И се обърна към журналистите: „Знаете ли, че на 10 юни ще свършат парите за заплатите, няма да има пари за заплати? Няма да имате пари! След 9 месеца ме питате какво ще стане. Ще цъфнат налъмите сигурно!“

Той сравни ситуацията с Гърция, която отива на нови избори. Обясни, че у нас партиите спорят дали да се гласува с машини или бюлетини, с четци или без, а там са измислили друго – партията победител на вота, взема „бонус 50 депутати“.

„Виждате, нашите съседи в Гърция. По същия избирателен закон, веднага го променят, следващите избори ще имат бонус за победителя и ще имат правителство, а ние продължаваме да се дрънкаме – машина ли е, четец ли е, хартия и машина ли е? Вместо да решим кардинално – първата партия получава 50 депутати бонус и управлява. Така е в Гърция, нали все обичаме да гледаме как е там. Ето как е там!“, каза Борисов.

Според него конституционното мнозинство зависи от три партии – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Въпрос за местните избори също го разгневи – възможна ли е същата формула за местните избори, ПП да подкрепи кандидатури на ГЕРБ и обратно: „Говорихме кой да сложим за кмет на Луната“, ядоса се Борисов.

- Реклама -

Последни новини