- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Две години при „умните и красивите“ е хаос, разруха и застой (ВИДЕО)

„Две години нито стотинка по европейските фондове, голям срам за България. 2 години умните и красивите нямат План за възстановяване. Хаос, разруха, застой. Две години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата всеки ден. И чуждестранните медии гледат“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца по време на среща с кметовете на партията от областта, Монтана и Видин.

„Аз не съм имал досега по-лесна кампания. Какво става с инфлацията? Ние когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1%. И те ги усещаха. Сега над 100% инфлация. Защо търпяхте? Грабеха ви по 1 лв. на всеки литър нафта и бензин.

„Аз мисля, че и президентът Радев, и финансовата министърка са длъжни да извадят потреблението на бюджета. Умолявам ги да кажат какво е моментното състояние на бюджета. Искам да видя има ли за капиталовите ремонти. За да мога да ви кажа – „Поемайте този ангажимент, ще го свършим“. Сега дупката не се знае колко е“, допълни Борисов.

„С какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни, те затова само говорят съдебна реформа, съдебна реформа. Е, сега те изпаднаха в изолация. Това, което тези причиниха на България, османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във фейсбук, с мемета, с подигравки?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„И няма да има 2 в 1, защото ще дойдат май, юни, юли ще са изборите. Те си избраха президент и сега новата им променка е „Ама Борисов не е за импийчмънт“, каза Борисов.

„Чудовищна инфлация. Спекулата цъфти. Ние сме отговорни хора и като поемем ангажимент, трябва да го направим. Жал ми е за хората. Българите трябва да чуят какво са ни причинили“, добави Борисов.


„Осветлението не можете да си платите общините. Какво стана с инфлацията? Сега над 100%! Официална – близо 40%, а на едни стоки – над 1000%. Защо търпяхте, бе? Грабеха ви по 1 лев на литър бензин. Всеки лев от джобчето вашето излизаше. От деня, в който се махна Промяната, над 5 милиарда отидоха към Русия, „братски пари“. Мълчание! Пълно мълчание! „Мълчанието на агнетата“, заяви Бойко Борисов в началото на срещата си със северозападните кметове на ГЕРБ във Враца.

Какво стана с миграцията? Нула процента. Какво става с нелегалната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?, попита той.

Две години стъргане, чегъртане, брулене. И накрая обрулиха границата. Всеки ден. И чуждестранните медии гледат. Смятайте какъв чудовищен трафик! Вместо да изловят каналджиите… А ние ги правихме тия работи с нашите партньори от Турция. Загинаха полицаи, Бог да ги прости. А имаме фантастични момчета граничари. А трябва да отидем в Брюксел с коз – ние пазим границата, затова помогнете – с дооборудване. И няма човек в Европа, който да не каже: Колко искате? С Урсула и Шарл Мишел всеки месец следяхме преводите към Турция. За да ги държат („изнесен център“) извън пределите на Европа, да стоят близко до местата, където могат да ги върнат, отбеляза още лидерът на ГЕРБ., отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Смятайте, какви килъри се отглеждат в момента! Каква организирана престъпност е“, заяви още Борисов, коментирайки, че още по време на войната в Югославия се е организирала каналджийската мрежа към Европа.

Борисов изтъкна, че министърът на икономиката и президентът Радев трябва да излязат и обяснят защо са такива цифрите на инфлацията, защо хората вече не смогват да плащат сметките си.

„Само говорят „Съдебна реформа, та съдебна реформа. А за две години защо не я направиха тая съдебна реформа?! Проблемът, понеже вие сте елитът на партията ни в Северозападна България, искам да го знаете – това, което тези причиниха на България, османлия не го е причинявал! Как ще излезем от тая дупка, при този разделен, мразещ се народ? С постове във Фейсбук? С мемета, с подигравки?!“, коментира още Бойко Борисов.

„Те разбраха, че изгубиха изборите. ПП паднаха с 5% за 6 месеца под ГЕРБ. Дори да стане невъзможното – да са малко преди нас. С нас не може, с ДПС не може, с Възраждане не може, с БСП не може. Ако спечелят изборите, в първия миг ще изпаднат в изолация. В такава бяхме и ние и останахме в парламента, изолирани от всички“, заяви той.

Борисов прогнозира, че при невъзможността за съставяне на редовен кабинет след изборите на 2 април, след три месеца ще има нови.

„И хората ще се питат – ами кой ни го причини? – Това го направи вдигнатият юмрук, който те си го избраха. Сега ни питат, защо не му искаме импийчмънт. Представете си, че той успее – тогава Илияна Йотова ще прави служебните правителства. Президентът за толкова години се научи. Хубав-лош, вие го избрахте“, обясни лидерът на ГЕРб и посочи:

С Радев нито се срещаме, нито си говорим. Но фактите са такива – чудовищна инфлация, горивата, тока – изпуснаха ги. И всички производители се възползваха и вдигнаха цените. И сега спекулата цъфти.

„Хората очакват от нас да кажем: Стъпваме здраво! Ще ви извадим от кризата. Затова мен ме интересува сметката от бюджета. Да видим – има ли пари – за капиталовите ремонти, за инфраструктурните проекти. Вие без тях не можете да съществувате. Вие сте едно село. Аз уважавам селото. И като разбера какви са бюджетите, ще мога да ви кажа – действайте. Орешарски ми остави 800 милиона дупка в бюджета, ние за два месеца ги покрихме. Втория път – КТБ и т.н. – 6 милиарда и 700 беше втората дупка. ГЕРБ се напъна, свърши работа, оставихме им 12 милиарда фискален резерв. Подиграваха ни, защото казвахме по народному – „да има мазнинка за зимата“… Това е нещото, което не ми дава сън. Жал ми е за хората. Няма минаване – тирове, коли, ями. Две години какви ги говориха? – Господин Петков (аз не знам дали в Харвард ги учат тия неща) всеки, завършил нещо свързано с финансите, знае, че инфлацията е скритият данък… Ама ако ги питаш какво и що, ще се объркат, те няма да знаят какво да правят“, коментира още Борисов.

Той се обърна към медиите и предупреди: „Задавайте ми въпроси, защото тези още ще ги „натягам“.

Запитан какво ще конкретизира за бюджета, той отговори: „Ами ядеме пицата от кутията. Беше постна, после й турихме доматки, моцарела, прошуто, рукола. Турехме по една бира до нея. Заводи във Враца започнаха да бълват износ. За първи път износът на България превиши вноса от Германия. Цялата страна работеше“.

Борисов бе категоричен – януари 2024 г. „няма шанс да приемем еврото“. „Да се мобилизираме, да покрием дупките и тогава може да стане. Сега ни чака тежка ситуация… Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила и хората да заявят, че искат промяна. А ние ще си носим отговорността“.

Източници: „24 часа“, epicenter.bg

- Реклама -

Последни новини