35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.
Категории:

Бойко Борисов: Докато се разбере, че е било лъжа, минават месеци

Предлагаме да подкрепим на второ четене изброените 7 точки (от последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност), за да може България да повиши своята бойна готовност. Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците и ще ги подкрепим в парламента. В противен случай ще излезе, че КСНС е бил, за да се отбие номерът. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Няма сектор да не е претърпял или да не търпи огромни щети в момента. И това го констатира президентът Радев, не е мое заяждане. Денков за какви 100 дни мечтае, той е от една година. Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков са на по една година министри. Когато казват – предишните управляващи, може да уточняват, че става въпрос за служебните правителства. Този доклад за СРС-та е бил много отдавна готов, но е било изгодно да се говори, че по времето на нашето управление са били подслушвани хора. При Орешарски беше същото. Кетчери подслушвали политиците. И се стигна дотам, че английската фирма изпрати официално писмо, че те не са оборудвани със записваща техника. Това са парадокси, но пропагандата работи по чудовищен начин – лъжи, лъжи, лъжи. Стотици минути във вашите новини и народът се отвращава. Докато разбере, че е било лъжа, минават месеци“, каза Борисов.

„По никакъв начин решенията на КСНС не са отразени и затова най-конструктивно предлагаме да подкрепим това, което при президента Радев се разбраха. Ние за всички проблеми, които има в момента, даваме решения. Ние сме държали най-консервативната политика години наред, повече от десетилетие. Сега се взимат милиарди кредити, поне да решат един проблем. Ако има военен конфликт, ние да сме като една от всичките страни-членки на НАТО. Казваме – това, което при Радев приеха като точки, това да бъдат любезни да направят. И имат нашата подкрепа. Предлагаме за храните 9%  ДДС, това не е популизъм, правили сме го и ще ги подкрепим да го направят“, заяви Борисов.

„Това, което е разумно и добре за хората, ще го направим. Имат подкрепа за това. Не само че не приемам, че имало дупки, а толкова пари за отбрана, колкото се даваха – на военните, на полицаите, на съдебната охрана се вдигнаха парите, в кризата. Това сме договаряли със синдикатите“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Побългареният зелен сертификат на практика не работи, посочи Борисов: „И затова там се присъединихме към „Възраждане“, че сме против зеления сертификат, по този начин въведен, да тормози хора.

„Ние предлагаме конструктивност в основните им теми. Вие представяте ли си навремето БСП да ни бяха подкрепили по темите за отбраната? Радев им го казва, ние им даваме подкрепата и те казват – ама те във фейсбук се заяждат с нас“, каза още Бойко Борисов.

Източник: ГЕРБ

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини