- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
10.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов изригна срещу „Луковмарш“: Срамно и петнящо столицата ни събитие

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро осъди провеждането на „срамното и петнящо столицата и страната ни събитие, познато като Луковмарш“.

В пост във Facebook той твърди, че борбата с антисемитизма и езика на омразата винаги е била водещ приоритет за правителствата на ГЕРБ:

„В резултат на системни усилия от страна на редица държавни институции, въпреки законовите пречки, третият кабинет на ГЕРБ успя за две поредни години през 2020 и 2021 г., да осуети провеждането му“.

„След като с притеснение и нескрито съжаление проследихме възобновената миналата година грозна практика – ултранационалисти да се събират в центъра на София и с действията си да уподобяват и препращат към мрачни и срамни исторически периоди, категорично призоваваме компетентните органи в лицето на МВР, специализираните служби за сигурност и Столична община, да се върнат към времето отпреди две години и да не позволяват факелното шествие, т. нар. Луковмарш, да поставя под съмнение репутацията на България като страна на многообразието, толерантността, търпимостта и уважението“, настоява Борисов.

„Като остро осъждаме всеки опит за отдаване на почит към човеконенавистнически режими и техните последователи, настояваме държавата да се придържа към вече установените във времето опит и добри практики, с които да защити честта и достойнството на всички граждани като не позволява улиците и градовете ни да се превръщат в арена на омразата“, заключава лидерът на ГЕРБ.

 

- Реклама -

Последни новини