spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Бойко Борисов: Няма да подкрепим никакво правителство, искаме бързи избори

Избрано

Бойко Борисов в село Лиляче

Няма да подкрепяме никакво правителство, каза днес във врачанското село Лиляче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И допълни, че искат бързи избори.

Именно в село Лиляче в неделя на втория тур на частичните местни избори за кмет на селото кандидатът на ГЕРБ – 25-годишната Вероника Цанова, спечели убедително с 289 гласа, докато опонентът ѝ Цветослав Цветков от БСП получи подкрепата на 183.

„Трябва да се успокоим, благодаря за подкрепата! Вероника ми каза, че сте я подкрепили. Това трябва да правите младежите – да има мир. Изборите са един ден. По-добрият побеждава и работите заедно“, каза Борисов при срещата си с хората от селото. С него разговаря човек от БСП, който заяви, че е готов да си хвърли партийната книжка и да стане член на ГЕРБ.

„Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори. Пътят за Мездра щеше да е готов. И като имате пътя, Враца щеше да е квартал на София. Спряха ме хора за снимка, строители, казаха: Връщай се, положението е страшно“, продължи той.

„Пътят за Слънчев бряг е готов, абсолютно готов, трябва да му сложат само маркировката, минах го пеша, щото Рашков миналия път ни търсеше да ни глобява“, сподели бившият премиер.

„Какво му е на модела „Борисов“, учуди се той на думите на Корнелия Нинова, която онзи ден пак заговори за модела „Борисов“.

„Оня ден кметът на Перник ми пуска какво е казал за водопроводите в Перник, Ярлово, селата там. 137 млн. отидоха в Перник, червен кмет. И оня ден, той като ми го пуска, една стотинка не са му дали сега. По телевизиите започват от събота – праймтайм, ексклузивно, той говори едни и същи глупости. Три дни ексклузивно казват нищо!

Младежите на БСП подкрепят кандидата на ГЕРБ и той печели вчера, защото те искат развитие. Година и половина – застой. Тука Ботевград – Мездра, горе до Видин, на лотове щеше да е готов. Планът за възстановяване, най-рано краят на годината. А той вече е включен в бюджета. Ами ако не дойдат? Благодаря още веднъж на това момче“, допълни Борисов.

„Не, че не можем математически да направим правителство. Те имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът с 32% по-скъп, но го нямаме. Те искат всичко това да го прехвърлят на Радев и на следващото правителството. Днес говорих с Делян, да сложим таван от 2,70 лв., както е в Унгария. Каква е тая мярка? Направили са си далавера с бензиностанциите. Надявам се, че политическите партии, които не лапат от далаверата с нафтата и бензина, ще ни подкрепят, ето ви спестен за всички хора 1 лв“.

 

Снимка: ГЕРБ

Последни новини