spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София

Бойко Борисов посочи приоритетите на ГЕРБ, призна, че извиват ръцете на България (ВИДЕО)

Избрано

Бойко Борисов изброи шест приоритета на ГЕРБ, които биха могли да доведат до следизборна коалиция в следващото Народно събрание.

Лидерът на партията не посочи конкретни имена на формации за възможното съюзяване. Все пак стана ясно, че той отправя послания към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Шестте приоритета са:
– закон за 100% диверсификация на доставките на газ от „Газпром“ и дългосрочен договор за доставки на втечнен газ
– таван на цените на горивата от 2.70 лева

  • договор със САЩ за доставка на още осем изтребителя F-16 блок 70
  • диверсификация на доставките на руско ядрено гориво и мощности
  • край на „издевателствата“ с цената на тока
    – съдебна реформа.

„За българския народ надали вече има значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция. Факт е, че от „Газпром“ и „Лукойл“ българите губят по 20 милиона на ден. Факт е, че в момента на България й извиват ръцете. Затова аз декларативно се обръщам към колегите от другите политически партии, защото те много обичат да заклеймяват с кой-може и с кой-не може. За ГЕРБ всеки, който е готов да подпише и да внесем необходимите закони, обясни Борисов.

Ние ще управляваме само с партии, които приемат закон за 100% диверсификация от „Газпром“. Първи закон в новото Народно събрание. Ще им кажем дори как става: още сега служебното правителство да обяви търг за доставки над 10 г. на втечнен газ. Дали със САЩ, дали с Египет, Катар, Гърция, няма значение. Партии, които са готови да подкрепят това, са наши съюзници.

След два месеца ще имаме 59 депутати – колкото сега, или повече. С втората или първата партия ще имаме голямо мнозинство да приемем всички тези закони. Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна.

Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон – таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето – втората част на ескадрилата Ф-16. Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто – 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето – да се спре издевателствата с цената на тока.“

„Ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез „Газпром“ в България, това е начин тя да бъде спряна, подчерта още бившият премиер.
– Иначе може да ги тричаме. Няма нещо, в което са успели. Ако искат да им обясня с Гърция как става, с Турция как става, да ме наемат, ще им кажа. Нищо не искаме от вас, само народът да е добре и да не си се смеят. Колкото и да са грешници, ще ги подкрепя, или те нас, за да влязат тези закони в сила.“

Последни новини