- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Бойко Борисов: По-вероятно е да има правителство с третия мандат (ВИДЕО)

Избрано

По-вероятно е да има правителство с третия мандат. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента, каза Борисов.

Според него на Консултативен съвет по националната сигурност, свикан от държавния глава, лидерите на партиите трябва да кажат какви ангажименти ще поемат.

„Това трябва да се говори с президента – всякакви варианти за третия мандат. Трябва да има правителство.

Аз не мога да кажа на президента коя партия е подходяща. Затова има създаден орган в Конституцията – Консултативен съвет при президента. На този именно съвет лидерите трябва да кажат кой как вижда и с кой мандат неговите избиратели биха подкрепили, и по какъв начин, правителство, за да можем да сме ангажирани, добави още лидерът на ГЕРБ.

Егото у политиците трябва да изчезне. Аз избягвам тези срещи, за да не ги възпра. Те трябва да се проведат при президента.“

Във вторник представители на парламентарните групи (ПГ) на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“ ще се срещнат в сградата на Народното събрание, потвърди Борисов. Разговорът ще е на експертно ниво, като ГЕРБ ще бъде представлявана от Десислава Атанасова като председател на ПГ на ГЕРБ, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

Бойко Борисов заяви, че всички партии трябва да се водят от крайния резултат – да има редовно правителство с работещ парламент.

„Не бързаме за избори. Не е това целта, но поехме ангажимент да подкрепим този разговор. В момента парламентът е на изключително ниво – страхотни зам.-председатели, коментира той.

– Относно решението на парламента за смесено гласуване – с хартиени бюлетини и машини – трябва да се върне доверието в машините.

Защо държавата не пусна конкурс за производство на български машини? Да се направи държавно предприятие, ако трябва.“

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини