- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Превъоръжаването на армията е основен приоритет на ГЕРБ

Бойко Борисов по време на срещата с представители на „Локхийд Мартин“
Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ. Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на „Локхийд Мартин“, които са на посещение в България.

„Припомних, че веднага след като Руската федерация неоправдано нападна Украйна, от ГЕРБ заявихме ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков“, написа още Борисов в своя фейсбук профил.

Той сподели, че последната година е била втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили.

„Единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя Ф-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ.

Ето защо с представителите на „Локхийд Мартин“ обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия“, написа още Борисов и добави, че целта е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма.

„Локхийд Мартин Корпорейшън“ е американска компания, специализирана в областите на самолетостроенето, авиакосмическата техника, корабостроенето, автоматизацията на пощенските служби и летищната логистика. Седалището ѝ се намира в град Бетезда, САЩ.

 

Снимка: Facebook/Бойко Борисов

- Реклама -

Последни новини