- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов след брифинга на Гешев: Никакви предупреждения не съм изпращал

„Махането на Иван Гешев става от ВСС и какви процеси са текли там, кой се е обаждал… Аз на никого не съм се обаждал, на никого указания не съм давал. Освен на него, когато стана атентата, за да изразя съчувствие, загриженост и молба да намерят извършителите, съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейство, той е боклук. А да наречеш избраниците на народа политически боклук, също не е коректно“, каза Борисов.

„Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да е било.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в парламента, след като главният прокурор даде пресконференция, на която свърза името му с опитите да бъде отстранен от поста.

„На нито един прокурор или съдия не съм се обаждал. Никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения не съм изпращал, защото не сме в тази позиция“, увери Борисов.

„Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост?“, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

„Не знам защо Иван Гешев се озлобява срещу нас, но другите ги подминава“, добави Бойко Борисов.

„От изказването няколко неща мога да отбележа. Аз не чух нито Румен Радев, който се гордее, че не му подписах указа. Не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух „Възраждане“, не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН и кой ли не още. Само аз съм му виновен“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Махането на Гешев става от Висшия съдебен съвет и какви процеси са текли там, кой на кого се е обаждал, не знам“, контрира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отрече да е предлагал на Гешев посланически постове, както той заяви по-рано днес. По думите на главния прокурор са му били предлагани позиции в Израел и Турция.

„Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост?“, попита риторично Борисов и обясни, че те се одобряват и подписват от президента.

„На нито един прокурор или съдия не съм се обаждал. Никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения не съм изпращал, защото не сме в тази позиция. В същото време аз още повече съм убеден, че законите, които казахме, че ще приемем, трябва да бъдат приети“, каза Борисов.

Той обясни, че е още по-убеден, че има „сили“, които като видят, че може и да се състави редовно правителство, „се задействат със страшна сила“.

„Витаят. Откъде да ги знам кои са, но това са фактите. Ето, аз ви казах – 2-3 години се иска оставката на Гешев от всички политици. Когато госпожа Габриел повтори, че законите и оставката са първи в нейната програма, ние станахме лоши. И всички опорки, че някой ни е покривал, се оказаха грешни“, каза Борисов.

Той отрече да се е обаждал на човек от провинцията, както разказа Гешев.

Относно искането за прекратяването на делото по Барселонагейт, Борисов отново обясни, че няма къща в Барселона и каза то или да се прекратява, или да се повдига.

„Те стоят, както виждате, но това ми е мнението – още повече сме убедени, че трябва да се направи правителство“, отговори Борисов в отговор на въпроса дали знае коя е жената, стояла до Мария Габриел, когато тя е обявила, че ще иска оставката на Гешев.

„Защото в България, ако не накажеш Бойко Методиев Борисов, значи нищо не е казано“, заключи Бойко Борисов.

- Реклама -

Последни новини