35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.
Категории:

Бойко Рашков: Разследват общинар от Варна, ръководил престъпна група

В началото на 2020 г. Специализираната прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице от администрацията на община Варна за това, че от януари 2016 г. е ръководил и участвал в престъпна група за измами и документни престъпления.

Това каза вътрешният министър Бойко Рашков на въпрос от депутата Цончо Ганев по време на парламентарния контрол.

Рашков посочи, че в ГДБОП във Варна е постъпила  информация през 2019 г. за незаконни действия от страна на служители – експерти в администрацията на община Варна. Данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с което бюджетът на общината е бил ощетен в големи размери. Направена е била справка, като били събрани данни за корупционна дейност, която е изпратена на Спецпрокуратурата.

През февруари 2020 г. прокуратурата е образувала досъдебно производство. В хода на разследването са били проведени множество разпити и експертизи.

През октомври 2021 г. е бил изпратен доклад на наблюдаващия прокурор. След това Спецпрокуратурата е изискала материалите от досъдебното производство, но до настоящия момент няма получени указания към органите на МВР, обясни министър Рашков.

Източник: 24 часа

снимка: 24 часа

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини