- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Рашков: Реформата в МВР е завършена на 98%

Избрано

Нека да се задвижи процедурата за КПКОНПИ и тогава да се прецени дали ще участвам като кандидат за шефкото място, каза МВР шефът Бойко Рашков пред бТВ. Той обаче не отговори директно дали ще се кандидатира за поста, но посочи, че мястото е вакантно и предложи да се изчака и какъв закон ще се приеме за антикорупционната комисия.

Запитан дали отива в КПКОНПИ, защото не е успял да направи реформа в МВР, Рашков отговори така: „Не знам откъде този млад човек (депутатът Балабанов от ИТН – б.р.) си измисля тази версия, но той говори по материя, която не му е позната. От дълго време всички министри часове наред бяха контролирани от народните представители. Реформата в МВР е приключена на 98%. Не е вярно, че трябва да се съкратят 7000 души, вече са съкратени 2000 души и може би предстои още толкова да се съкратят.“
Според Рашков е направено главното – променена е структурата на министерството.

Има ли данни за връзка между човек, наречен Таки и ИТН (както е казал Атанас Атанасов от „Да България“ пред бТВ). Рашков отговори, че е редно фито-санитарният контрол на границата да се прави от държавата, а за детайли препрати към Атанас Атанасов дали има такива лица по веригата на контрола на ГКПП.

По скандалите с поръчките на МРРБ и парите за строежа на пътищата, Рашков посочи, че МРРБ не е дало на съд нито една фирма, която е работила по договори за такова строителство. Той настоява досегашните договори да се контролират от български съд и едва тогава да се правят нови поръчки.

Министърът посочи още, че заплатите в МВР ще се вдигнат, ако бъде приет актуализираният бюджет.

Мистериозният самолет, кацнал край Шумен – да, има такъв случай, но този самолет е заловен по пътя му от Литва, Полша, Румъния, Унгария и България. Самолетът не се е подчинил на унгарските власти при зареждане на гориво и когато те са подходили към самолета, екипажът е излетял. После самолетът е кацнал в област Видин пак за зареждане и е излетял отново, времето е било неблагоприятно и е било опасно да бъде съпроводен от реактивни самолети.

„Установи се, че машината е кацнала на летище край Търговище. Вече имаме информация и от колегите в Литва и Унгария, нека да изчакаме разследването. В някои от страните самолети Грипен са преследвали машината нарушител“, посочи още министърът.

Първоначалната информация е богата и обещава, че това, което е извършено, ще бъде на 100% установено, смята Рашков, но отказа да посочи колко души са били на самолета.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини