- Реклама -

- Реклама -

13.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Болница „Лозенец“ открива Метаболитен център

На 26 май 2023 г. от 09.00 ч. в аулата на Университетска болница „Лозенец“ ще се проведе инициативата Клинични дни „Лозенец“ на тема „Метаболизъм и метаболитни заболявания“. В рамките на събитието ще бъде открит Метаболитен център „Лозенец“ и ще бъдат представени презентации от водещи специалисти – ендокринолози, гастроентеролози, диетолози, психолози, рехабилитатори, свързани със затлъстяването, хранителните нарушения и придружаващите ги усложнения.

Модератори ще бъдат д-р Десимира Миронова, ендокринолог, и д-р Герасим Темелков, гастроентеролог. На форума ще бъде изнесена и презентация от проф. Иван Мазнев – гост-лектор от НСА „Васил Левски“. Присъстващите ще чуят и личната история на Николай Гелишев – пациент със захарен диабет тип І, постигнал завидни успехи в спорта на фона на добър контрол на заболяването. На събитието са добре дошли лекари, студенти, пациенти, журналисти, всички, които се вълнуват от тази тематика.

В продължение на академичната част на форума от предходния ден, на 27 май 2023 г. от 09.00 ч., участниците в инициативата, всички желаещи, както и част от екипа на лечебното заведение (лекари, медицински сестри, рехабилитатори, администрация), пациенти, студенти от Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще се включат в традиционния съботен маратон на 5KM RUN в Южния парк. Този ден бягането ще е с кауза – физическата активност, като алтернатива на затлъстяването и нездравословния начин на живот. Съорганизатор на инициативата „Бягане с кауза“ е район Триадица.

Медиен партньор на проявата е Euronews Bulgaria – телевизията, с която
болницата си партнира успешно вече година.

- Реклама -

Последни новини