- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

От борда по туризъм пишат на Бойко Борисов да номинира Мартин Захариев за министър

Националният борд по туризъм изпрати писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и до номинираната за премиер Мария Габриел писмо, с което предлага за министър на туризма д-р Мартин Захариев, който е заместник-председател на борда.

„Имам усещане, че ще има правителство, но не се дължи на моя позитивизъм, а на това, че ножът е опрял до кокала, под килима са заметени редица нечистотии, които трябва някой да оправя, да изчисти“, коментира Захариев в интервю за бТВ.

„Съдбата на държавата е в ръцете на десет души. Те всеки ден са в новините. Те трябва да решат отговорно с отговорността, която са поели да бъдат избрани“, подчерта той.

„Математиката не излиза към момента, но проблемите взмат връх, имаме шанс да катастрофираме съвсем скоро. Но имаме и шанс за обратното – да избутаме тежкия камък по нанагорнището и да се опираме да се върнем към нормалността“, посочи Захариев.

Той коментира и номинацията на Мария Габриел за премиер от ГЕРБ. По думите му това била едно доста сполучлива номинация. „Първата дама европейски министър в редовен кабинет ще бъде това. Ние българите имаме този шанс да пишем история по свой начин. Преди 20 години бяхме единствената държава в света, чийто цар беше премиер в парламентарна република“, каза Захариев.

Според него не бива да се политизират секторите култура, туризъм, спорт. Всяко политизиране в тези сектори е деструктивно. „Има други сектори, в които играят сериозни пари и там политизацията я има“, подчерта Захариев.

„Имам самочувствието да приема тази отговорност. Големите инвеститори подкрепят тази кандидатура, защото ти не можеш да направиш нищо, ако хората не те подкрепят“, каза той във връзка с предложението да заеме поста министър на туризма.

Захариев не е получавал още отговор от Бойко Борсов. „Нямам никакви контакти с политици“, подчерта той.

Мартин Захариев не видял туризмът да е в списъка с приоритети на Мария Габриел.

 

Кадър бТВ

- Реклама -

Последни новини