- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борисов: Ако този прекрасен човек Лорер оглави ПП, ще направим коалиция с тях

С мащабно мероприятие ГЕРБ закри предизборната си кампания във Варна. В морската столица лидерът на партията Бойко Борисов изрази категоричната си подкрепа за листата и водача – бившият външен министър Даниел Митов.

Лидерът на ЕНП Манфред Вебер специално пристигна в България за събитието. Лидерът на СДС Румен Христов, евродепутатите Асим Адемов, Александър Йорданов и Андрей Ковачев също са във Варна.

Като председател на ЕНП и най-голямата партия в Европа – ЕНП Вебер увери, че България и ГЕРБ имат много приятели извън страната. „Когато ГЕРБ и Борисов бяха на власт, България бе стабилна сигурна, имаше положително развитие, правеха се много инвестиции в инфраструктура. Откакто не са на власт имаме обратното – нестабилност, инфлация, несигурност. Затова имаме нужда от ГЕРБ, за да получим всичко добро отново“, заяви той. Вебер посочи, че европейските средства не могат да бъдат използвани, те чакат да бъдат дадени на България. „Но последните 2 г. България е нестабилна и не излъчва правителство, парите седят и чакат. Само 6 млрд. са от Фонда за борба с последиците от КОВИД, те трябва да бъдат инвестирани в страната ви“, каза той.

Той подчерта, че по време на управлението си Борисов се е ползвал с доверие. „Идете и гласувайте, дайте своя вот за бъдещето, за ГЕРБ-СДС“, призова Вебер.

„Манфред, може да рапортуваш, казано на комосомолски, в Брюксел, че ГЕРБ и СДС са живи и здрави, в прекрасна форма. Толкова стабилни, че няма мърдане. Убеден съм, че българският народ има инстинкт и вече знае – трябва да се прощава, да се обединява и да помислим как да се измъкнем и да не тревожим Европа, Америка и хората в България. Това може да стане с компромиси и като се зачита вота на тези, които стоят зад съответната партия и са гласували за нея. Ние с лидерите може да се мразим, макар че аз не ги мразя. Това може да даде шанс България да се стабилизира след втори“, обърна се към шефа на ЕНП Бойко Борисов.

„Това ми е най-лесната кампания. Аз не агитирам, само казвам – които иска да му бъркат в джоба – гласувайте за ПП, за „Да, България“. Да продължават да изнасят оръжие и да дават огромни пари на комисионери и да генерират корупция. Вместо държавата България с държавата Украйна през резерва да даде оръжие, за да спрем Путин…“, ядоса се той на поведението на бившия кабинет „Петков“ като разказа и противоречията между Корнелия Нинова и Кирил Петков по темата. Бойко Борисов разкри лъжите на ПП и ДБ за диверсификацията с руска газ и далаверите им с посредници. „Когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация с руската газ, се оказа, че са дали на посредниците, които са източили джобовете на тия хора, включително и за бивш германски канцлер – Шрьодер“, каза той.

Според него в ПП имало и „един прекрасен човек – Лорер“. „Ние искаме той да вземе тая пария, че да направим коалиция. Той не ще. Един ден ще го направим с Лорер“, изненадващо каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов отбеляза, че премиерът на Люксембург Ксавие Бетел го е поканил на сватбата си. Той не успял да отиде, но изпратил пожелание. „Той е либерал, но е наш приятел, подкрепя ги тях, но има мостове, които да ни свързват“, даде той пример за други допирни точки с ПП, след като преди дни Кирил Петков се похвали с подкрепа от Бетел.

Източник: в. „24 часа“

- Реклама -

Последни новини