spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Борисов: Вкопчили са се във властта, върви мащабно купуване на гласове (обновена)

Избрано

ГЕРБ спечели частичните местни избори, заяви лидерът на партията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе данните от частичните местни изборите, спечелени от кандидат-кметовете на ГЕРБ.

„ГЕРБ печели частичните местни избори в община Нова Загора. На първи тур за кмет е избрана Галя Захариева!

ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Попович, община Бяла, област Варна.

ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Секулово, община Дулово, област Силистра.

ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Нова Камена, община Тервел, област Добрич.

Кандидатът на ГЕРБ отива на балотаж в кметство Лиляче, община Враца.

Това заяви на специална пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Резултат при машинно гласуване и при голямо полицейско присъствие. И в същото време пред очите на цялата българска общественост полицията да влиза масово по къщите и да казва, че не трябва да се гласува за ГЕРБ. Най-мащабното купуване на гласове се случва в парламента в момента. Дават се колосални суми, само и само да не се влезе в зала. Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязват какво се случва около тях“, продължи Борисов.

Губят се милиарди от некадърност, губят се милиарди от безотговорност, каза  Борисов.

Продължаваме да губим готовите пари, които имаме. Слушаме от сутрин до вечер хвалебствия за правителството, коментира Лидерът на ГЕРБ.

 

„И в същото време пред очите на цялата българска общественост полицията да влиза масово по къщите и да казва, че не трябва да се гласува за ГЕРБ… Най-мащабното купуване на гласове се провежда в българския парламент в момента. Така се се вкопчили в тая власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях“, заяви още той.

„И това правителство, и служебното правителство буквално провалиха Плана за възстановяване. И вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства с корекция 578 милиона евра. По „трънския курс“ – над милиард и двеста-триста милиона. Загуба в името на „Промяната“. В същото време парите отиват при шест други икономики.

И това се обяснява от „титаните“ на новата икономическа политика с: „Е, ми случват се такива неща“. Сега губите милиарди и това ви се струва нормално! Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Даже не е модерно, безсмислено е по-точно да се обяснява как щяха да събират милиарди от кражби. Не само че не събраха, а продължаваме да губим и готовите пари, които благодарение на европейската солидарност имахме. Катастрофа“, заяви още той.

„Надуха ни главата със социалната си политика. При нас 50 лева си бяха 50 лева. А сега – чета статистиката и не мога да повярвам. Госпожа Нинова отиде да се снима с цените за хляба. Реколтата ни е прекрасна, цената на хляба би трябвало да падне от само себе си.  А хаосът с 25-те стотинки? Крадат и това си е чиста подигравка. И тези хора в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати и купуват по 10 000 гласа на ден – по апартаменти, по лаборатории… И това става пред очите на „умните и красивите“, каза Борисов.

Той заяви, че по най-важните външнополитически теми опозицията е свършила работата на управляващите. Той визира РСМ и отбеляза, че „този път го проправи опозицията в България“: „И всички наши евроатлантически партньори го знаят това. С начина, по който се отнесоха с руските дипломати – пак ги подкрепихме в пълния обем. И днес един „титан на мисълта“ – ген. Атанасов, каза, че БСП не им пречела за депутинизацията. И пак ясно казвам – ние на 100% ги подкрепихме. Но не ми е ясно госпожа Нинова като обикаля структурите, какво им казва на тях…“.

„Съдебната им реформа се сведе до това да сложат Бойко Рашков на КПКОНПИ. Само и само да им намерят постове. Трябваше да излезем от управлението, за да разберем начина, по който се водят тези процеси… Ние в момента само чуваме заклинания и купуване на гласове. Ще се продадат и то на базата на формулировката „принципи“. На кои принципи? Принципът на инфлацията, принципът да наслагаш свои хора в съдебната система, принципът горивото да ти отиде на 4 лева, принципът да купуваш скъп газ и хляб… Кои принципи всъщност им харесват? Един да ми кажат. Обаче се хванали в столовете там и няма измъкване. Това е в момента ситуацията“, заяви Бойко Борисов.

Томислав Дончев отбеляза: „Ако по времето на нашето управление ЕК беше намалила парите с 578 млн., това щеше да доведе до колективна политическа истерия. И щяха да призовават не за оставка, а всички отговорни министри да напуснат България. Но не редуцираните средства от ЕК имат най-голяма тежест. Има и друг момент – ако гледате актуализацията на бюджета, там е предвиден почти 1,5 млрд. разходи за пенсии- да бъдат осигурени от ЕК, свързани с Плана за устойчивост. Това означава още няколко неща. И тук идва вторият проблем – свързан с времето. Крайният срок за сключване на договори по плана е 2023 г. В този смисъл България трябва да сключи договори само по Националния план до края на 2023 за 12 милиарда. В същото време трябваше да започне изпълнението на оперативните програми. Това предполага темп на договаряне на средства, който в българската история не се е случвал до момента – по 2 милиарда на месец“.

Последни новини