- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Борисов: Дълг след дълг, спрете се, ще плащат децата!

Избрано

Най-корумпираното правителство е това. Нямаме нито едно спряно евро. Дойде другото правителство, спират еврофондове. Хората ще ги бият с камъни, каза Борисов.

Радев знае, че през есента ще има служебно правителство. Нали ГЕРБ крадяхме 8 млрд. лв., после станаха 4 млрд. лв. Каква промяна? Нямаше. Но да не злобеем, трябва да сме добри. И нас ни е страх, не от репресии, а от това, което ще се случи, особено ако има актуализация на бюджета. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Кюстендил.

Лидерът на ГЕРБ събра стотици симпатизанти на партията в Кюстендил по време на обиколката си в областта. Присъстващите в залата го посрещнаха с възгласи „Бойко“.

„Дойдоха уж да правят реформи. Сега за 12 месеца няма една поставена плочка, че да видим дали е поставена накриво. Къщичка за птичета няма. Тук сме, за да ви кажа, че „Струма“ повече няма да се строи. Тя щеше да е готова догодина. Най-тежките участъци бяха готови. Огромен труд и всичко това приключи „, каза Борисов.

„Няма ред, посока, експертиза, отговорност, разум, подкрепа, помощ. Не знам кое е по-лошо – дали да нямаш бензин, или да нямаш посока накъде да тръгнеш. Единственото, което има, това е политическо насилие. Петър Стоянов беше казал, че е време да затворим фабриката за илюзии. Много хубава реплика. Трябва да я повторим. Вече има данък ДАК – 30%. Това е  Данък Асен и Киро. Първият данък, който трябва да падне е този“, каза Томислав Дончев. Според него управленската коалиция ще се срути от собствената си безпомощност.

„Добър пример за СДС, за ГЕРБ, за всички нас. Малко ви доскучава да слушате за еврофондове и пари. Каквото искате, може да питате. Не като Кирил Петков, който идва в парламента и си отива. Освен стадиони, паркове, трябва да добавя и манастирите. Какво лошо видяха от нас, та тази омраза.  Тези щели да връщат стотинки от горивото. Значи на този с евтината кола ще връщат 25 ст., и на този с бентлито. Защото ви мързи да седнете да помислите.

Ако мине актуализацията на бюджета, и те изтеглят дълг, в първата година ще трябва да извадим 15-20 млрд. лв., за да ги покрием.  Тези са истински социалисти. Станишев преди да си тръгне, вдигна пенсиите с ясното съзнание, че следващото правителство ще ги плаща. Аз отказах да вдигам пенсиите, защото нямаше пари. После дадох по 50 лв.

Рискът за партията да влезе в управление при тези параметри е голям. Не знам дали след подобно нещо ще можем да се вдигнем. Затова много трябва да мислим, затова и  другите партии трябва да се преосмислят. Нищо розово на хоризонта“, каза Борисов.

„Животът се промени, и то не в посоката, която бихме желали. В началото на миналата година природният газ беше 25 лв., сега 152 лв. Няма да позволим огорчението да ни ослепява, а сме тук да си дадем равносметка“, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на откриването на събранието. Той уточни, че държавата е обърнала гръб на общините. 53 сгради били санирани по време на управлението на ГЕРБ.

„Снощи в кръчмата разговарях с компания и те питат защо няма протести. Защо ли? Защото хората са толкова притеснени, че влагат всичките си усилия за това как да спестяват пари. За 1 г. 15 млрд. лв. изчезнаха от банките. Тази година излиза, че само през тази година ще изтеглят средно по 2000 лв. от всеки един от нас. Ако децата и внуците ни връщат тези пари, всяко едно от тях ще трябва да плаща по 30 хил. лв.“, обясни от трибуната депутатът Делян Добрев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини