35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.
Категории:

Борисов за управляващите: Ще докажем, че са крали милиони

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството в участие в корупционна схема.

На среща със симпатизанти в Кирково той се позова на изявление на Румен Овчаров, че вчера новото ръководство на „Булгаргаз“ е продало 60 хил. мегаватчаса природен газ на определени фирми, след като предишният борд е бил сменен заради обвинение за извършване на подобни сделки.

Според Борисов това е част от борбата на „групировките“ на Румен Радев и на Кирил Петков.

„Тези две групировки какво правят снощи. Снощи в късна доба си подреждат да направят търг – 60 хиляди мегаватчаса природен газ, като времето между предлагането и реализацията на сделката е по-малко от 3 секунди. Това е подготвена продажба за определени фирми, това е количество равно на половината за деня консумация на цяла България“

Според Борисов предложеният от кабинета бюджет крие риск за държавата.

„Те са толкова брутални в краденето в момента, че не се спират пред нищо. Ще откраднат, ще съсипят, ще пускат така прах в очите за социални уж помощи. И когато ударим чертата, дефицитите са огромни. И неслучайно всички финансисти, всички, казват, че рискът е огромен“.

Лидерът на ГЕРБ коментира и политическата ситуация в страната и арести по време на изборната кампания, които по-късно, според него, са се оказали неоснователни.

„Тея ходят в Брюксел да говорят за корупция, за реформа в съдебна система, тея точно… Тея хора като ги гледате, не ви ли е мъчно, бе, Рашков ли си, къв си там…? Не ви ли е мъчно, бе… с три байпаса да ги държите по арестите, докато лъжете с машините в София. Директно се пренасяме към 44-ото – по същия начин партията на Рашков и сега припозната от Кирил Петков, защото от няколко дни реториката му е същата. Арести, арести, докато те крадат. И ще докажем, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони“.

Източник: БНР

снимка: БНР

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини