- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.8 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Борисов: Кабинетът тегли нов дълг за милиарди

Бившият премиер Бойко Борисов се яви днес на разпит в прокуратурата. Лидерът на ГЕРБ пристигна малко преди 14.30 ч. заедно с адвоката си Менко Менков. След по-малко от 45 минути разпит в прокуратурата, лидерът на ГЕРБ Бойко
Борисов излезе пред медиите и обяви, че ситуацията се използва за отвличане на
вниманието, докато се тегли нов дълг и правителството прави големи сделки.

„Днес правителството заяви още половин милиард. И докато вие се тълпите тук – милиард и половина за по-малко от 30 дни. В същото време беше подписан меморандум за милиарди с неясни компании, в Гранитната зала на Министерския съвет, в присъствието на Кирил Петков”. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе разпитан в Софийската градска прокуратура в понеделник.

На въпрос за какво са тези пари, той на свой ред попита: ”Вие ли ме питате за какво са тези пари?”.

По думите му новите дългове ще са с три пъти по-високи лихви. „Тези лихви ще надминат половин милиард за година. Така че, докато вие изпълнявате заръката на деня – в  петък в МС, в Гранитна зала, в присъствието на Кирил Петков, се подписа сделка за милиарди. Оправданието на Асен Василев вчера беше, че той не трявало да проверява, защото имало човек от американското посолство. А службите къде са? Те не проверяват ли?“, попита той.

Експремиерът Бойко Борисов пристигна в Софийската градска прокуратура, където бе разпитан по образуваното досъдебно производство след ареста му по обвинение в рекет. Той отказа да даде подробнсоти за разпита, защото е подписал декларация за поверителност.

На разпити са призовани и бившият финансов министър Владислав Горанов и ексшефът на Пресцентъра на МС Севделина Арнаудова.

Разследването започна след ареста на Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март. Тогава те бяха задържани за 24 часа и освободени без повдигнати обвинения.

 

Източник: Нова

кадър: Нова

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини