11.4 C
София
събота, 25 май 2024 г.
Категории:

Борисов: Чудовищна инфлация, лъжат пенсионерите за пенсиите

Направихме най-красивата зала, благодаря на ръководството на Варна, че и за бежанците помагат толкова много. Няма да говоря плажовете на Варна в какво състояние бяха, защото нямаше пречиствателни станции, колко на брой направихме, за да имате най-прекрасното море в момента. А колко булеварди направихме, спортни съоръжения? Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е във Варна за среща с актива на партията.

За тази една година една лъжица асфалт не са изсипали. Няма една година подменена мантинела, не поддържат магистралите, а това е опасно. Вследствие на само една година похарчване на парите, които им оставих. Вчера сутрин вървеше надпис, Кирил Петков каза, че няма да се вдига цената на тока, а той от парламента излезе и вика 100 дни лъжи, те самите си знаят, че лъжат. Сутринта Кирил Петков каза, че цената на тока няма да се вдига само че е забравил, че преди 2-3 месеца говореше, че цените се вдигат вследствие на това, че държавната комисия за регулиране била едва ли не излъчена от „младежите на ГЕРБ“, така свикнахме да се шегуваме с тях, изтъкна Борисов.

Представяте ли си каква манипулация… Споря с едно от момчетата с мен, който казва, няма да се вдига тока, а той се вдигна, и газът с 30% се вдигна. 30% инфлация. Един месец пиар, свободни и демократични медии, как осигурява хляба на трапезата на всеки българин, като изкупува жито, пък как един от вас не отиде да види колко килограма жито до днес са изкупили.

Чудовищна инфлация, лъжат пенсионерите, че им вдигат пенсиите. Какво им давате, защо се подигравате и откъде ги давате? Чудовищна инфлация. Тези хора не са с всичкия си. Няма да викате оставка, тези трябва да останат, докато станат 0%, за да се изчисти България от тях.

Всяка седмица, уважаеми варненци, по половин милиард дългове ви се трупат и ще плащате в пъти по-високи лихви заради всичко това, което допуснахте. Не се намери един журналист да ги сумира и да пита къде са. Това се казва медиен комфорт, пълен медиен комфорт, каза още Борисов.

Безкрайно съм благодарен на владиците и Светия синод, които отказаха среща с Кирил Петков. Те не забравиха кой не затвори единствен в света църквите, манастирите и джамиите в най-тежката ковид криза. Една керемида, една стотинка няма за българската църква и за католическите, мюсюлманските и други храмове, това са неверници, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Тъжно е, това е промяната. Така подлъгаха с машините, подлъгаха хората с чекмеджета, само меморандум, който подписаха и сега въвличат посолства в тази далавера. Петков вчера каза, че щял да възложи пак проверка на ДАНС. Ако те са ги проверили през търсачката в Гугъл, излиза само корупция, това са 1 милиард, изтъкна Борисов.

Никога нито съм имал злато, не мога да кажа, че не съм пипал евро, защото съм имал най-успешната фирма като частник в охранителния бизнес. Работил съм с пари, изкарвал съм си парите, беше най-голямата и добра охранителна фирма и всички знаеха, че сме 100% бели. Те подписаха за 1 милиард компроматни долари. Няма тема, по която да се отчете успех. Гледах милите медии как всячески се опитваха да изкарат нещо за 100-те дни. С един меморандум те се замазаха и приключиха, каза още Борисов.

Борисов смята, че партиите в коалицията са в етап „да се изпотрепат“, като даде за пример кандидатурите за управител на БНБ на Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ и Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

„Няма вот. Българите трябва да видят двуличието на Слави, Корнелия, тези от „Да, България“, категоричен бе Борисов.

Той допусна, че в един момент и президентът Румен Радев ще разбере, че е нужно обединение, намаляващо омразата, и отново повтори, че вот на недоверие не трябва да има.

По време на изказването си Борисов повтори основните критики срещу правителството – изтеглени заеми, липса на военна помощ за Украйна, като заподозря потенциална корупция заради меморандума с компанията Gemcorp, който определи като „1 млрд. долара в чекмеджета“.

Източник: ГЕРБ/Фейсбук

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img