spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
16.5 C
София
Категории:

Боряна Калейн ще се бори за световната титла в София

Избрано

„До световното първенство имаме малко повече от два месеца и смятам, че дотогава ще вляза в перфектна форма, и ще се боря за световната титла“, обяви най-силната българска гимнастичка Боряна Калейн в интервю за Българската федерация по художествена гимнастика.

София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в периода 14-18 септември.

„До Световното първенство ще наблегнем основно на работата в залата. Има само две състезания от международния календар и ще бъдат направени няколко вътрешни контролни“, каза Калейн.

Тя коментира и представянето си на европейското първенство в Тел Авив. „Щастлива съм от начина, по който приключи това състезание! Не знам дали някога емоциите в мен ще притихнат, но завинаги ще помня тези четири дни. Форматът на състезанието за индивидуалното е много тежък. Играем четири дни – 12 съчетания. Смятам, че допуснатите грешки бяха съвкупност от умора и не достатъчно добра концентрация на някои моменти. Последният ден от състезание беше най-тежък за мен и да, това беше денят, в който показах коя всъщност съм и какво мога. Успях да се преборя за два златни и един бронзов медал. Направихме анализ и няколко промени по съчетанията“, сподели тя.

Извън гимнастиката целта на Боряна е да се съберат средства за ремонт на залата на клуб Левски-Триадица.

„Това е един проект, който приех много присърце. Той е с благотворителна цел, а именно да се съберат средства за ремонт на залата на Левски-Триадица. Самата аз съм започнала първите си стъпки там, прекарала съм много години и за мое огромно съжаление пари за ремонт така и не бяха отпуснати, въпреки многократното одобрение на нашия проект. Когато получих предложение да се включа в проекта от Мариана Пищалова бях щастлива, че мога да направя нещо по този въпрос. В свободното си време обичам да рисувам и въпреки че тя само беше чула за това и не беше видяла нито една моя рисунка, ми възложи да се включа именно с тази част“, каза още гимнастичката.

Последни новини