- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борят се за живота на бебето от Варна

Бебето, което снощи беше транспортирано с военен самолет от Варна до столичната университетска болница „Токуда“, е в тежко, но стабилно състояние.

Неговият живот ще бъде спасен, съобщи д-р Радка Масларска, началник на отделението по неонатология в лечебното заведение и ръководител на медицинския екип, който се е грижил за детето по време на четиричасовата евакуация.

Бебето е на 19 дни, родило се е доносено, но с усложнения при раждането – предродилно задушаване. В София му е направен ядрено-магнитен резонанс, през следващите дни ще се направят и допълнителни изследвания, обясни д-р Масларска. 

Д-р Радка Масларска, ръководител на медицинския екип, участвал в санитарната евакуация по въздух на 19-дневно бебе от Варна до София:

„Изключително тежък беше транспортът заради това, че апаратурата трябваше да бъде разположена в самолета. За това се погрижиха бордните инжинери и пилотите, които се съобразиха с изискванията за височината полета. Това е най-подходящият транспорт, в друг случай транспортът би отнел 7-8 часа. Призивът е България да може да предоставя такъв транспорт за всички, които са в такова състояние“.

- Реклама -

Последни новини