- Реклама -

- Реклама -

понеделник, 6 февруари 2023 г.
-5 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Британската рецесия се очертава по-лоша от очакваното

Предстоящата рецесия в Обединеното кралство може да бъде два пъти по-лоша, отколкото се смяташе досега, според водещи икономически анализатори в авторитетната бизнес консултантската компания Ernst & Young.

Намалената държавна подкрепа, по-високите данъци и цялостната влошаваща се перспектива кара анализаторите на компанията да направят заключение, че следващите три години могат да бъдат по-лоши, отколкото бяха очакванията преди три месеца.

През октомври компанията прогнозира свиване с 0,3% на брутния вътрешен продукт през тази година, последвано от ръст с 2,4% през следващата и с 2,3% през 2025 година. Но в актуализираната прогноза, публикувана днес, се говори за спад на БВП с 0,7% тази година и растеж от 1,9% за 2024 година и от 2,2% за 2025 година.

Тази прогноза е в противоречие с публикуваните наскоро икономически данни и настроения от Световния икономически форум в Давос, където бяха изразени предположения, че глобалните перспективи не са толкова мрачни, колкото се смяташе първоначално.

- Реклама -

Последни новини