35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.
Категории:

Британският министър на отбраната: Путин е напълно изтрещял

Руският президент Владимир Путин е „напълно изтрещял“, задето заповяда на войските си да влязат в Източна Украйна. Това заяви министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс.

„Сритахме задника на Русия преди… можем да го направим отново“, каза още той в реч пред британски военни.

Уолъс, който е бивш офицер от шотландската гвардия, припомни Кримската война отпреди 170 години. Конфликтът между Османската империя, Франция и Британската империя, от една страна, и Руската империя – от друга, завършва с поражение за руснаците, но е известен с едно от най-катастрофалните сражения в историята на британската армия – атаката на леката кавалерия срещу руската артилерия.

Посочвайки, че Обединеното кралство разполага с 1000 военни в готовност за незабавна дислокация, Уолъс направи следния коментар: „Шотландската гвардия срита по задните части цар Николай I през 1853 г. в Крим – винаги можем да го направим отново.“

И добави: „Цар Николай I направи същата грешка, която прави Путин – той нямаше приятели, нямаше съюзи“.

Наред с историческия си анализ министърът заяви, че руският президент е загубил ума си. „Имаме противник в лицето на Путин, който е напълно изтрещял“, заяви Бен Уолъс.

Междувременно Украйна обяви извънредно положение, а британският премиер Борис Джонсън обяви, че Обединеното кралство ще изпрати още отбранителни оръжия на Киев.

Източник: Труд

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини