- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Британският премиер се извини, че е карал без колан

Британският премиер Риши Сунак се извини за грешката, която е допуснал като не си е сложил предпазния колан докато се е возел в кола, за да  заснеме клип за социалните медии, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Агенциите се позовават на днешно изявление на говорител на Даунинг стрийт.

Клипът, в който Сунак обсъжда последните финансови действия, предприети от правителството за „повишаване стандарта на живот“ на общности в цялата страна, беше широко разпространен в социалните мрежи. В него се вижда как Сунак говори пред камерата от задната седалка на колата си, без да си е сложил предпазен колан.

„Министър-председателят свали предпазния колан, за да заснеме кратък клип. Той признава, че това беше грешка и се извинява“, каза днес говорител на Даунинг стрийт пред репортери.

Във Великобритания човек може да бъде глобен до 500 паунда, ако не си е поставил предпазния колан докато пътува с автомобил. Изключение може да бъде направено само при спешни превозни средства на служби, в таксита или когато шофьорът кара на заден ход, припомня агенцията.
Попитан от журналисти дали Сунак по някаква причина се възползва от изключение от правилата и затова не слага предпазен колан, говорителят отговори: „Беше грешка и той се извини“. 

- Реклама -

Последни новини