- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Британците блокираха опит на „Майкрософт“ да придобие „Активижън Близърд“

Британските регулаторни органи блокираха опита на технологичния гигант „Майкрософт“ (Microsoft) да придобие производителя на видеоигри „Активижън Близърд“ (Activision Blizzard) за 69 милиарда долара, тъй като се опасяват, че сделката ще наруши правилата на конкуренцията на пазара на онлайн компютърните игри, предаде Асошиейтед прес.

Британският регулатор по въпросите на конкуренцията и пазарите (CMA) обяви своето окончателно решение, в което се казва, че „единственото ефективно средство за защита срещу значителното нарушение на правилата на конкуренция“, до което би довела сделката, е тя да бъде спряна.

Евентуалното придобиване на „Активижън Близърд“ от „Майкрософт“ щеше да бъде най-голямата сделка в историята на технологичната индустрия, отбелязва АП. Срещу проекта се обяви японската корпорация „Сони“ (Sony), която е едни от основните играчи на глобалния пазара на видеоигри.

Подготовката на сделката се следеше внимателно от регулаторните органи в САЩ и Европа поради опасенията, че тя била осигурила господстващо положение на „Майкрософт“ на пазара на компютърни игри благодарение на популярни заглавия като „Кол ъф дюти“ (Call of Duty) и „Уърлд ъф уоркрафт“ (World of Warcraft), създадени от „Активижън Близърд“.

 

- Реклама -

Последни новини