- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Брутален инцидент с кучета пред детска градина в София

Брутален инцидент пред детска градина в кв. „Враждебна” в София. Кучета нападнаха баба и внучето й пред входа на забавачницата, докато се качвали в семейния автомобил.

При опит да спаси детето, жената изтървала един от двата йоркширски териера, които държала. За секунди домашният любимец бил разкъсан и убит от освирепелите животни. Кървавата история се разиграла пред очите на деца и родители пред ДГ „Шарена дъга”.

„Свекърва ми е взела детето от градината и излизайки, тръгват към колата. В краката на свекърва ми са кучетата – йоркширски териери, а детето за ръчичка. Едно куче се спуска, тя хваща детето, за да го спаси. Тогава едното ни куче е захапано и умира веднага”, разказа Гергана.

Кучето, което ги е нападнало, е познато за родителите. Потърпевшата жена казва, че въпросното животно напада учители и деца. Тя настоява за мерки.

И други хора в района разказаха, че са били нападани. А родителите твърдят, че ги е страх, когато водят децата си на градина.

„Години назад са сезирани институциите, собственикът не е намиран”, обясни директорката на детската градина.

„Извършили сме проверка на място. В двора на имота има пуснати свободно четири големи кучета. Установихме, че оградата е с нарушена цялост, откъдето животните напускат имота”, заяви Цветелин Добрев, Столичен инспекторат.

„Тук се касае за домашни кучета. Ако са в двора, нямаме право да ги вземем. Трябва да се обединят силите на Общината, Столичния инспекторат и полицията. Собственикът да се накара да държи кучетата само в двора”, заяви Милена Павлова, директор на Екоравновесие.

- Реклама -

Последни новини