- Реклама -

- Реклама -

20.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента

БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента. Причината е писмо, изпратено до деловодството на НС, в което вицепремиерът Атанас Пеканов моли да не бъде включван в дневния ред за изслушване тази седмица поради командировка в чужбина.

В декларация от парламентарната трибуна Георги Свиленски заяви:

„В случая имаме отказа от вицепремиера Атанас Пеканов да си изпълнява конституционните задължения под предлог, че е в чужбина“.

Той призова председателят на парламента Росен Желязков да провери кога е полетът на Пеканов и завръщането му в страната.

Изслушването му е точка първа в дневния ред за утре. Той трябва да отговори дали изпълняват решението на парламента за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика“.

Свиленски поиска още да бъде поканен за изслушване още един член на кабинета – министърът на енергетиката Росен Христов.

В началото на заседанието двама нови депутати се заклеха – това са Петър Георгиев Петров от ПП-ДБ, който влиза на мястото на отказалата се Лена Бориславова, и Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, който пропусна първите заседания на 49-ия парламент.

 

- Реклама -

Последни новини