- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

БСП се разбра за коалиция с 5 партии и организации

Българската социалистическа партия сключи коалиционни споразумения с още 5 партии и граждански организации за общо явяване на парламентарните избори на 2 април.

В четвъртък лидерът на БСП Корнелия Нинова подписа с Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО), „Съюз за отечеството”, „Движение социален хуманизъм”, „Българска пролет” и ПП „Нова зора”. „Подкрепата ни е, защото БСП има много сериозни мерки за развитието на науката и в подкрепа на българските учени. Социалистическата партия среща нашата подкрепа и в намерението си да развива активно и да насърчава българската култура, която, както виждаме стои на едно много сериозно място в нейната програма”, каза Росица Златанова от СЕНКО.

„Нашите цели и виждания съвпадат с тези на БСП. Ние искаме социална справедливост, изкореняване на неравенствата и възстановяване и засилване на държавността. Ние сме за ненамеса във войната в Украйна, като България по никакъв начин не трябва да участва с оръжие и жива сила. Виждаме нужда от обединение на левицата, за да се противопоставим на десните и либералните сили в България”, посочи председателят на „Съюз за отечеството” Васил Точков.

„Защо сме заедно – първо, защото лявото е обединяващият фактор. Какво е лявото – социалното и антивоенното. Второто е особено актуално, защото войната в Украйна пренареди геополитическата карта и отново издигна като ценност мира. По тази причина, ако не избереш „коалицията на мира” – тази на БСП – ти избираш „коалицията на войната””, отговори Велизар Енчев, председател на движението „Българска пролет”.

„Защото ПП „Нова зора” изповядва идеите на патриотизма и социалната ангажираност. В двата аспекта ние намираме съмишленици и приятели сред членовете на БСП. Считаме, че е изключително важен историческият момент и е нужно единение между социалните и патриотичните сили. Нашето място е при БСП”, подчерта председателят на ПП „Нова зора” Минчо Минчев.

„Ние представляваме организации от структурите на отбрана и сигурност и за нас едни от най-важните проблеми са тези на Българската армия, като най-сериозният е този с нейното окомплектоване. Надяваме се, че в БСП ще намерим хора, които да чуят нашия призив и да бъдем полезни с опита и знанията ни – на армията и на България”, заяви полк. Цанко Цанков от КООСО.

„Ние сме традиционно свързани – левицата и патриотите. Искаме да видим една силна икономически и политически България и вярваме, че заедно можем да го постигнем”, каза председателят на Обществения комитет за защита на националните интереси (ОКЗНИ) Добромир Задгорски, който по-рано също сключи коалиционно споразумение с БСП.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини